┬½Nu ne pot ei fura cât putem noi vota!┬╗

luni, 19 iunie 2006

Cătălin Mamotă, candidat PC la funcţia de primar al comunei Vlădeşti:

«Nu ne pot ei fura cât putem noi vota!»

Pentru Cătălin Mamotă alegerile din 2 iulie sunt doar un examen. Un test venit pe neaşteptate. Fostul primar din 2000-2004 al comunei Vlădeşti avea de gând să candideze oricum în 2006. A fost un primar bun, ales datorită imaginii sale pentru că UFD (Uniunea Forţelor de Dreapta) nu era o formaţiune care să-i aducă voturi. La fuziunea cu PNL a devenit liberal. Recent a plecat la Partidul Conservator dezamăgit cumva că PNL nu a reuşit să-l desemneze candidatul Alianţei la aceste alegeri, iar şefii Alianţei au preferat un  tânăr neexperimentat, devenit peste noapte membru la PD după ce se înscrisese, cu o zi înainte, în PNL. Pentru Mamotă a fost greu să fie primar în timp ce PSD era la putere. Nu a fost sprijinit cu nimic de Consiliul Judeţean, dar a reuşit să facă multe. A fost şi amendat şi hăituit prin Garda de Mediu şi alte instrumente ale puterii, dar nu a cedat. Acum este susţinut de Partidul Consevator, care are preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, postură din care poate spera la un sprijin real în cazul în care va ajunge primar. Îl întâlnim pe marginea terenului de sport spectator la un picnic organizat de unul dintre contracandidaţii săi şi la care apar şi alţi candidaţi şi staff-urile acestora. Acest interviu a fost luat din simpatie, fără o înţelegere de a face imagine şi fără a dori altceva decât să acordăm şi celui cu fonduri mai puţine şansa de a se prezenta electoratului ce va decide pe 2 iulie cine va conduce comuna Vlădeşti pentru următorii doi ani.

# Cătăline, emoţii mari ?
Nu am nici un fel de emoţii. Ştiu cine sunt şi ce am făcut, nu mă cramponez ca alţii de acest post, nu mă îndatorez nici unui partid decât moral domnului Buşe, care a avut încredere în mine şi care cred că mă va face mai mult dator dacă voi ajunge primar. Dar îmi place să alerg pentru oameni şi să fiu dator pentru binele lor.
# Dezamăgit după trădarea liberală? Am înţeles că şi acum doi ani ai fost trădat de fostul primar, promiţându-ţi sprijin pentru a ajunge viceprimar. Tu l-ai ajutat, apoi el te-a trădat. Aşa-i?
Despre colegii mei din PNL numai lucruri bune. Eu ştiu că ei m-au vrut. Ştiu că m-au apreciat, dar au pierdut bătălia cu democraţii. Primarul Râmnicului, pe care eu îl respect, dar cu ale cărui metode de a obţine puterea cu orice preţ nu pot fi de acord , a vrut omul lor. Au fost nişte sondaje realizate neprofesional. Unul dintre ele îl dădea mai bun cotat pe Dan Ruxanda. Chiar şi şefi din PNL au vrut repede să-l coopteze. Am înţeles că a semnat adeziunea, apoi s-a transferat la PD. Să fie sănătos! Despre tatăl lui ce să spun. Dacă m-a păcălit, e păcatul lui. Eu l-am iertat de mult pentru că nu pot purta pică. Probabil s-a gândit că din postura de viceprimar voi candida împotriva lui în 2006 cu şanse mai mari, şi atunci l-a preferat pe domnul Ghiţă. Nu ştiu şi nici nu mai contează. Oamenii de aici sunt prea deştepţi pentru a se lăsa păcăliţi de minciuni.
# Care crezi că e punctul tău tare în aceste alegeri şi care crezi că este punctul tău slab ?

Nu ştiu dacă am puncte tari. Poate doar calităţi recunoscute şi unele care se simt de la sine. Sunt localnic. Cunosc problemele comunei mult mai bine decât domnul Ghiţă, care nu ştie toţi oamenii mult mai bine decât Dan Ruxanda, care spune că le ştie de la tatăl său. El a fost mult timp plecat, a avut un serviciu la Râmnicu Vâlcea, a fost la şcoli. Eu am fost primar şi ştiu tot ce e în primărie. Cunosc fiecare familie de aici. Punctul slab este că nu ştiu să cumpăr. Nu voi cumpăra voturi nici cu promisiuni, nici cu bani, nici cu alte cadouri electorale. Ţin prea mult la oamenii de aici pentru a deveni dator vândut unui om sau partid atât de vândut încât să vând comuna cu totul pentru a-mi plăti datoriile.

# Faci trimiteri la intenţia unora de a transforma Vlădeştiul într-un cartier al municipiului?
Am auzit şi eu de aceste intenţii. Ştiu că sunt interese mari în zonă, dar cei care doresc acest lucru ar trebui să le spună alegătorilor de aici ce-i va aştepta. Că nivelul taxelor şi impozitelor va creşte, că viaţa va deveni mai scumpă. Cei care promit că-l vor ajuta pe Dan Ruxanda nu au cum să facă acest lucru decât prejudiciind râmnicenii sau încălcând legea. Material nu au cum să ofere sprijin decât dacă dau bani din buzunarul lor . De ce ar da bani din buzunarul lor pentru ca Dan să iasă primar? Păi numai dacă au un plan de a scoate ulterior aceşti bani. Şi cu dobânda aferentă. În aceste condiţii mă bucur că nu sunt candidatul Alianţei. Eu nu pot fi de acord cu distrugerea acestei comune şi cu transformarea ei într-o colonie a Râmnicului tocmai bună de oferit firmelor străine prin concesionări şi licitaţii.

# Din ce crezi că va trăi Dan Ruxanda care a renunţat la o carieră în Poliţie pentru a candida în cazul în care va pierde aceste alegeri?

Sincer nu e treaba mea. Probabil din ce a strâns tatăl său, din vânzarea unor terenuri pe care acesta le-a cumpărat la preţ bun şi care acum valorează mult mai mult. Chiar şi salariul de primar e mai mic decât cel de ofiţer de poliţie, dar fiecare doarme aşa cum îşi aşterne. Eu dorm liniştit. Nu am furat nimic, nu am înşelat, nu m-am împrumutat şi nu am făcut afaceri necurate. Dorm foarte liniştit.
# Te mai ţin oamenii minte, mai ştiu ce ai făcut ca primar? Apropo, ce ai făcut bun ?
Am rezolvat cele mai multe probleme legate de legile fondului funciar, am susţinut micii întreprinzători, am susţinut tineretul, am dezvoltat parteneriate externe şi interne, am rezolvat cu promptitudine problemele cetăţenilor, am realizat proiecte cu caracter social, am avut parteneriate cu ONG-uri, m-am zbătut pentru servicii de salubrizare de calitate. Sunt câteva repere. Mai sunt şi altele pe care prefer să le spun oamenilor personal.

# Te fereşti de presă, ţi-e frică de ceva ce ar putea apărea despre tine?

Nu mă tem de nimic. Nu ştiu ce ar putea să mă întrebe un ziarist şi să roşesc. Nu aş roşi dacă m-ar întreba dacă îmi plac calculatoarele. Nu aş nega dacă m-ar întreba că-mi plac femeile.

# Ce ai de gând să faci dacă ajungi primar?

Voi continua actualele proiecte. Vreau să găsim soluţii pentru canalizare, pentru regularizarea râului Olăneşti, să fac o punte pietonală peste râu, să amenajez trotuare, câteva drumuri, terenul de sport. Am în vedere realizarea unei baze de agrement şi a unui centru medico-social. Sunt obiective realizabile şi ştiu că am energia şi experienţa de a le duce la bun sfârşit.

# Câtă încredere ai în cei de aici?

Sunt tentat să răspund cu un slogan al Alianţei: „ Nu pot ei fura cât puteţi voi vota!”, dar acum va fi vorba de alt furt. Nu de voturi. Se fură inimile celor care vor fi minţiţi în săptămânile următoare. Profit de ocazie să le dau un sfat celor din Vlădeşti. Îi îndemn să-i întrebe pe frumoşii râmniceni în costume şi cu posturi mari care le vor intra în curte ce interes au, de ce se oferă ei acum să ajute vlădeştenii, de ce nu au venit până acum să dea ceva cuiva de aici. Şi sunt convins că nimeni nu va putea păcăli atâţia oameni şi cumpăra atâtea voturi încât comuna să aibă un primar pe care să nu-l merite.

Traian GUMINSKI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe