Comuna Roeşti are un nou viceprimar

joi, 15 iunie 2006

După ce fostul vice a plecat la muncă în Anglia,

Comuna Roeşti are un nou viceprimar

După ce fostul viceprimar al comunei Roeşti, Mircea Bălan şi-a dat demisia de la Primărie prin fax, deoarece a considerat că poate câştiga mult mai bine muncind în Anglia, la tâmplărie decât în Primărie acum localitatea are un nou edil. În urma demisiei fostului viceprimar desemnarea unui înlocuitor a avut loc în cadrul Consiliului Local, iar noul viceprimar este fostul consilier local Nicolae Deaconu, din partea PNL. Acesta este tehnician veterinar. „A fost desemnat un nou viceprimar al comunei Roeşti, respectiv Nicuşor Deaconu, din partea PNL. Consilierii au luat în calcul şi alte două variante, respectiv Nicolae Copăceanu, din partea PD şi Gheorghe Stanciu, din partea PSD.” – a precizat primarul comunei Roeşti, Gheorghe Drăghici.

Fostul viceprimar câştigă mai bine din tâmplărie

Fostul viceprimar, Mircea Bălan câştigă în prezent mai mulţi bani din tâmplărie decât lua de la primărie, iar soţia sa este de părere că motivul pentru care a renunţat la post a fost acela că nu îşi puteau termina casa şi susţine copiii la şcoală dintr-un salariu de bugetar. Până acum fostul viceprimar a mai fost plecat la muncă, în străinătate. A fost maistru la Combinatul Chimic şi a lucrat ca specialist în Algeria şi Libia. Soţia sa, Daniela - funcţionar la Trezoreria din Lădeşti spune că soţul ei a ales munca în primărie doar pentru a avea ceva bani, care nu au fost însă de ajuns: “În Libia n-a putut suporta căldurile foarte mari şi a trebuit să se întoarcă în ţară. A fost bolnav, a fost pensionat medical şi, ca orice gospodar, tată a trei copii, a făcut tot posibilul să le asigure un viitor. A intrat ca viceprimar în legislatura trecută, dar cu salariul de la Primăria Roeşti nu era chip să ne terminăm casa pe care am început-o”, ne spune femeia care, fiind şi la serviciu, cu greu a acceptat să stea de vorbă cu noi. Se pare că în noua slujbă Mircea Bălan câştigă acum în jur de 80 de milioane de lei pe lună.

Mai mulţi tineri din Roeşti au „migrat” în Anglia

Viceprimarul nu a făcut însă nimic neobişnuit din punctul de vedere al comunităţii locale, deoarece sunt foarte mulţi tineri în comuna Roeşti care au luat drumul străinătăţii. În jur de 240 de tineri lucrează în prezent în străinătate, majoritatea în Spania, Italia, Grecia, dar şi în Anglia, iar alţii încheie căsătorii mai mult sau mai puţin interesate cu străini. „Sunt multe femei care trăiesc în concubinaj în Cipru, Grecia, Italia.”, - a spus secretarul comunei Roeşti, Grigore Maria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe