îşi dă foc pentru 50 de metri pătraţi de pământ

luni, 22 mai 2006

 Nu a bătut palma cu cine trebuia!

 

Îşi dă foc pentru 50 de metri pătraţi de pământ

Un râmnicean este hotărât să-şi dea foc dacă autorităţile nu-i restituie o suprafaţă de 50 metri pătraţi de pământ din municipiu, care i-a fost luată de comunişti

Constantin Leucă de 56 de ani este în greva foamei de câteva zile şi ameninţă că se va incendia în faţa Prefecturii Vâlcea. Bucăţica de teren revendicată de Leucă se află sub blocul 12 Bis, autorităţile stabilind anul trecut că proprietarului i se cuvine suma de 107 milioane lei. „Nici până acum nu am primit aceşti bani. Nu voi pleca de aici decât cu banii în buzunar sau cu titlul de proprietate în buzunar”, spune Contantin Leucă. Până acum, Leucă a fost plimbat de la o instituţie la alta, fiind nevoit să treacă de cel puţin 5 comisii. Protestatarul are o pensie de 2,2 milioane lei şi, deşi a fost participant activ al revoluţiei, nu a primit nici un fel de drepturi pentru meritele sale. Întrebat dacă îl cunoaşte pe preşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor Vâlcea, Ştefan Prală, protestatarul a răspuns afirmativ, spunând însă că nu l-a văzut pe acesta la Revoluţie. „Eu apar pe caseta video. Acest preşedinte nu apare; în orice caz, eu nu l-am văzut”, a mai spus Constantin Leucă.

Subprefectul Nadolu de-abia şi-a mişcat „fizicul“

După ce a văzut presa adunată în faţa protestatarului, subprefectul Mircea Nadolu a binevoit să coboare din birou pentru a asculta preţ de 5 minute, mai mult la insistenţele jurnaliştilor, păsul bărbatului. După ce s-a uitat peste hârtiile care atestă dreptul bărbatului de a deţine respectiva suprafaţă de teren, Nadolu a spus că va verifica în ce stadiu se află dosarul cetăţeanului la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Nadolu s-a arătat destul de iritat că a fost deranjat şi a ţinut să precizeze că nu va interveni în nici un fel pentru soluţionarea cazului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe