Afaceri marca Cismaru, pe spinarea CCI

joi, 11 mai 2006

 Afaceri marca Cismaru, pe spinarea CCI

Valentin Cismaru, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea, (CCI) a găsit câteva soluţii demne de atenţia organelor de anchetă de a-şi rotunji conturile pe spinarea mediului de afaceri şi a instituţiei pe care o conduce. După ce, printr-o tranzacţie discutabilă, prin CCI a dobândit, pentru mama sa,  un apartament în centrul Râmnicului (strada  General Magheru nr. 6, bl. V6, sc. A, ap. 12, Râmnicu Vâlcea.)  a pus mâna şi pe o firmă a Camerei,  prin intermediul căreia,  şi-a ridicat, la Vaideeeni (sat Izvorul-Rece), o mândreţe de vilă.  

De la SERVCAM la SERV-CISMARU
 SERVCAM! O denumire numai bună pentru o  firmă care, înfiinţată în 1994,  de către Camera de Industrie şi Comerţ, urma să „lucreze” pentru  această instituţie. N-a fost aşa. Simţind mirosul banilor europeni , Valentin Cismaru,  a preluat firma, astfel, că, în anul 2002,  aceasta figura în scriptele de specialitate  pe numele său şi având sediul  în apartamentul mamei sale, cumpărat, pe nimic, tot prin intermediul Camerei. Mai mult, în  21 august 2002,  Valentin Cismaru a urcat SERVCAM pe un piedestal nemeritat, incluzând-o în  Asociaţia Turismului Vâlcean, patronată de aceeaşi CCI, condusă de el,  se pare, pe viaţă.   « Asociaţia Turismului Vâlcean, este organizată şi funcţionează ca persoană juridică română, fără scop lucrativ, neguvernamentală şi apolitică şi cuprinde cei mai importanţi furnizori de servicii turistice din judeţul Vâlcea în domeniile turismului balnear precum şi din domeniile turismului ». (citat din actul de constituire, lansat pe internet),  dar şi oportunităţi de a beneficia de  bani, din diverse surse.  Astfel,  SERVCAM, cu activitate obscură,  primeşte  oportunităţi nemeritate, inclusiv financiare.

Casă mare, pe credite PHARE
Ce pica, numai bine, pentru o firmă cu  blazon? De exemplu, nişte credite PHARE, adică,  bani publici externi, nerambursabili  pentru firme cu activitate în domeniul turismului. În scurt timp, Valentin Cismaru, asociat cu  Dumitrescu Dănuşa şi Ionescu Liviu, rudele sale,   a deschis un punct de lucru al  SERVCAM la Vaideeni-Izvoru Rece,  cu obiect de activitate „ alte mijloace de cazare”. Tot acolo a apărut şi vila, în care , potrivit vecinilor, nu se desfăşoară nici o activitate de turism. În cazul în care nu ar fi preluat firma SERVCAM de la CCI, Cismaru ar fi oftat mult şi tare după  banii europeni, căci astfel de fonduri se acordă în condiţii de credibilitate şi vechime extrem de dure, şi adio, vilă! Acestea sunt doar două dintre isprăvile  şeful CCI,  instituţie care ar trebui  să apere interesele generale ale comunităţii de afaceri din judeţul Vâlcea.  Nu sunt singurele, la fel cum nici Valentin  Cismaru nu este singurul care şi-a folosit influenţa şi funcţia,  pentru a beneficia, la limita legalităţii, de astfel de oportunităţi. Va asiguram ca vom reveni cu amanunte!
Iulia Iacobescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe