Maşinile pompierilor se strică-n timpul intervenţiilor

joi, 6 aprilie 2006

Intervenţii „prompte” cu utilaje vechi

Maşinile pompierilor se strică-n timpul intervenţiilor

   Utilajele de intervenţie aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea sunt vechi şi şi-au depăşit norma de funcţionare de două trei ori. Mai mult decât atât starea acestora s-a înrăutăţit după sutele de intervenţi făcute de pompieri pentru a ecavua apa din beciurile locuinţelor inundate. Astfel că cele mai multe autospeciale îi lasă pe pompieri în mijlocul drumului chiar în timpul intervenţiilor.  
  Conform precizărilor făcute de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea dotarea instituţiei la pământ unele ultilaje fiind vechi de aproape 30 de ani unele dintre ele putând fi luate drept piese de muzeu. Datorită vechimii maşinilor, pompierii ajung la intervenţii cu zeci de minute întârziere sau şi mai rău nu ajung. O situaţie de acest gen s-a petrecut în urmă cu câteva zile când dispecerul de serviciu din cadrul ISU Vâlcea a primit o sesizare din localitatea Stoileşti referitoare la o gospodărie care a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au plecat imediat spre locul incendiului cu două echipaje. Pe drum însă, datorită vechimii utilajelor, una dintre maşini s-a defectat nemaiputând să-şi continue misiunea.
 

• Incendiu stins cu ultimele picături de apă

 
Sarcinile misiunii au fost preluate de un alt pompier  din cadrul ISU Vâlcea care a ajuns într-un final la locul incendiului. Fânarul familiei Pâţă fusese cuprins de flăcări focul ameninţând să se extindă şi la casa aflată în imediata apropiere. Cu efectivele înjumătăţite, pompierii au reuşit cu greu să stingă focul, rezervele de apă sfârşindu-se exact la finalul intervenţiei. Potrivit primelor estimări făcute la faţa locului deocamdată nu se cunosc nici cauzele care au dus la izbucnirea incendiului şi nici valoarea pagubelor. Cert este că din fânarul aflat la doar câţiva metri de casă n-au mai rămas decât zidurile şi o parte din scheletul acoperişului. Vizavi de situaţia creată, conducerea ISU Vâlcea a precizat că din toate maşinile pe care le au în dotare doar două sunt mai noi. Una dintre ele a fost achiziţionată în urmă cu aproximativ 10 ani, iar cea mai recentă achiziţie este o autospecială Renault de acum trei luni. În opinia colonelului Adrian Mesescu, şeful ISU Vâlcea astfel de situaţii se pot petrece la orice intervenţie. „Noi acţionăm de obicei cu câte două maşini atunci când incendiul nu este de mare amploare. Se pleacă cu câte două echipaje tocmai pentru a evita abandonarea misiunilor. Dacă o maşină se strică îşi continuă drumul cealaltă”, a spus colonelul Adrian Mesesacu. Şeful ISU Vâlcea a spus că în acest an, este primul caz în care maşina cedează în timpul misiunii. În anii trecuţi însă, în special în timpul inundaţiilor de anul trecut. Intervenţie •

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe