INFO administrativ

luni, 3 aprilie 2006

INFO administrativ

 

900 de arbuşti pentru blocurile ANL

 În perioada 23-29 martie 2006, echipe ale sectorului Spaţii Verzi din cadrul DADP au demarat acţiunea de plantare a florilor în municipiul Râmnicu Vâlcea. Continuă, în acelaşi timp, plantarea arbuştilor şi arborilor în toate cartierele oraşului. În ultima săptămână au fost plantaţi 933 de arbuşti în zona blocurilor ANL din Ostroveni şi peste 150 de arbori în Parcul Zăvoi, pe Calea lui Traian şi în cartierul Ostroveni.
 
 CET-ul bagă viteză-n… apă 

            SC CET Govora SA continuă lucrările de punere în funcţiune a conductelor de recirculare a apei calde de consum  menajer, ca urmare a  solicitării numeroşilor cetăţeni din municipiu, care se plângeau de faptul că apa caldă ajunge foarte greu la robinete, în special la etajele superioare ale blocurilor. În urma discuţiilor pe care primarul Mircia Gutău le-a avut cu conducerea  acestei societăţi, CET Govora a dat asigurări că în cursul anului 2006 această problemă va fi rezolvată. În prezent se lucrează la blocurile care aparţin asociaţiilor PT 3 Ostroveni (A 11/1, A 11/2, A 11/3, A 13, A 14), PT 4 Ostroveni (A19, A 20, A 21, A 22), PT 7 A Traian Sud ( 24, 26, 82, 84), PT 22 Filipin (D1, D2, D3, D4, D5, D6, D7, D22, D23), PT 33 Timiş ( 78, 79, 85 bis, 86, 100, 103,  104, 105, 105 bis, 106, 107, 108, 134, 135), PT 42 Nord (A 4, A5, 21, 22, 26, 27).

 „Urban“ spală toate pubelele din oraş 

            Societatea Urban SA a demarat realizarea mai multor puncte de precolectare a gunoiului menajer în cartierele oraşului.În cursul lunii martie au fost realizate 2 astfel de puncte de precolectare în zona 1 Mai, la blocurile 2 şi 12 şi un punct de precolectare în zona Nord, la blocul R16. Începând cu data de 30 martie a fost demarat programul de igienizare a pubelelor de la punctele de colectare a gunoiului, prin spălarea acestora. În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică Urban SA va spăla  toate pubelele de la toate punctele de precolectare din oraş.
 
Amenzi cu duiumul de la Poliţia Comunitară

 În săptămâna 23-30 martie 2006 poliţiştii comunitari au aplicat 25 de amenzi în suma totala de 4.035 RON. Cele mai multe amenzi (15) au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de salubrizare a localităţii, conform HCL 44/2003.
În aceeaşi săptămână poliţiştii au continuat acţiunea de eliberare a trotuarelor de autovehiculele parcate neregulamentar, ai căror conducători auto nu respectă prevederile HCL 44/2003, prin care se interzice accesul, staţionarea şi circulaţia autovehiculelor pe trotuare şi spaţii verzi. Până acum au fost aplicate 12 amenzi contravenţionale conducătorilor auto depistaţi în numeroase rânduri cu autovehiculele pe trotuar.
 

ADP-ul ridică maşinile abandonate

     În ultimele săptămâni echipe ale ADP au depistat şi ridicat de pe domeniul public 13 autovehicule abandonate pe străzile, aleile, parcările  sau spaţiile verzi din Râmnicu Vâlcea. Proprietarii unor astfel de autovehicule (camioane,
autoturisme, remorci, motociclete) sunt rugaţi să le mute de pe domeniul
public, deoarece, din momentul preluării lor de către ADP, reintrarea în posesia proprietarilor presupune achitarea unor taxe destul de costisitoare.
 

ACVARIM se laudă că montează apometre

      În perioada 27 martie - 31 martie 2006 societatea Acvarim a întocmit 28 de documentaţii tehnice pentru persoane fizice şi juridice a montat 64 de apometre la case particulare şi asociaţii de proprietari şi a rezolvat 18 sesizări privind avarii la reţeaua de apă şi canal.
            Au mai fost curăţate canale şi guri de scurgere la mai multe blocuri din cartierele oraşului  şi a fost refăcută suprafaţa carosabilă la blocul N3 din zona Nord.
            În această perioadă continuă lucrările în vederea extinderii canalizării pe strada Morilor (reţeaua de apă fiind deja executată) şi continuă lucrările la reţeaua de apă din Goranu.
 

Se menţine interdicţia comercializării păsărilor vii

      Şi în această perioadă se menţine interdicţia comercializării păsărilor vii, a ouălor şi a păsărilor exotice de către producătorii particulari în pieţele de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, ca urmare a declarării oficiale a focarelor de gripa aviară  în ţara noastră.â 
Spaţii libere în piaţa din Ostroveni
 
     Începând cu data de 1 aprilie 2006  au rămas libere 2 spaţii comerciale în Complexul Comercial PT 3 Ostroveni. E vorba de boxa nr.30, care are o suprafaţă de 6,56 mp şi un preţ de  3 lei/mp/zi şi boxa nr. 36, cu o suprafaţă de 6,58 mp/zi. Cei interesaţi se pot adresa Direcţiei Pieţelor şi Târgurilor, pentru preluarea acestor spaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe