Ştiri diverse

miercuri, 1 martie 2006

Ştiri diverse

 

Evaziune fiscală pe banii a 200 de angajaţi
 
Ţeapă de o jumătate de miliard dată statului de o femeie
 
Eleonora Melinte (40 ani), din localitatea Creţeni-Vâlcea este cercetată  pentru o evaziune fiscală cu un prejudiciu de 544.000.000 lei ROL. Femeia este administrator la o societate comercială, ce are ca obiect de activitate producţia de cherestea, mobilă şi confecţii metalice, având un număr de 200 de angajaţi. În perioada mai 2004 – martie 2005 deşi pe statele de plată ale angajaţilor au fost reţinute sumele reprezentând contribuţiile la bugetele asigurărilor sociale (şomaj, impozit pe venituri, CAS) aceste sume nu au fost virate bugetului de stat. În anul 2003, Melinte a mai fost sancţionată pentru aceleaşi practici. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au trimis-o de data aceasta pe patroană în judecată, pentru evaziune fiscală. Dacă va fi găsită vinovată riscă închisoare între un an şi trei ani.

 
Violată din plăcere
 
O tânără de 17 ani, din comuna Tomşani-Vâlcea a anunţat poliţia că a fost săltată luni noaptea dintr-un bar din localitate, de Vasile D. (25 ani), din Frânceşti. Tânăra a declarat că bărbatul a scos-o cu forţa din local, a urcat-o într-o maşină aparţinând unui consătean şi a dus-o pe un drum comunal lăturalnic, unde a violat-o. Violatorul, care a fost ridicat de poliţişti, nu a recunoscut fapta. După câteva ore şi tânăra şi-a retras plânegerea, susţinând că relaţia a fost una de plăcere şi nici vorbă de viol.

 
Buşe şi-a pus pânză pe faţă şi a batjocorit o bătrână
 
Elena Şerban (75 ani), din comuna Livezi-Vâlcea, satul Pârâienii de Sus, s-a trezit în noaptea de luni spre marţi cu un bărbat care avea faţa acoperită cu o pânză şi care, prin violenţă, a întreţinut raporturi sexuale cu aceasta. La plecare, bărbatul a scotocit prin casă şi a plecat cu suma de 6.000.000 lei. Poliţişti din IPJ Vâlcea au reuşit să-l prindă pe violatorul tâlhar. Dănuţ Buşe (30 ani), din Livezi, a fost reţinut, urmând să fie întocmit probatoriul pentru faptele de viol şi tâlhărie.

Gaterele din Băbeni prelucrează buştenii „la negru“
 
În timp ce pădurile din judeţul Vâlcea sunt rase într-o veselie, buştenii tăiaţi “pe şest” ajung să fie prelucraţi, tot fără acte, de proprietarii de gatere. În urma unui control efectuat marţi de poliţiştii de la compartimentul Silvic, din IPJ Vâlcea la gaterele din oraşul Băbeni, la societatea Romstilex s-au găsit mai multe nereguli. Administratorul Ioan Niţu, din Râmnicu Vâlcea a primit buşteni, esenţă răşinoase, fără a avea acte de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat cu 5.000.000 lei şi i-au fost confiscaţi 20 m.c. de material lemnos, în valoare de 35 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe