Ploaia şi zăpada închid stadioanele

joi, 16 martie 2006

De la Divizia B până la campionatele săteşti,

 

Ploaia şi zăpada închid stadioanele

 

  Precipitaţiile din ultima vreme au dat peste cap sistemul competiţional la aproape toate eşaloanele. La ora la care redactăm aceste rânduri se discută intens la nivelul Federaţiei Române de Fotbal pentru a se suspenda etapa de sâmbătă din Divizia B, după ce amânarea startului la Divizia C a fost deja bătut în cuie. 

Liga lui Mitică mai analizează

Întrucât calendarul competiţional al Diviziei A trebuie să ţină cont de meciurile din cupele europene şi de anumite date din programul echipei naţionale, Liga Profesionistă de Fotbal condusă de vâlceanul Mitică Dragomir ezită să decidă amânarea etapei, ba mai mult, nici anumite meciuri nu ar trebui amânate, pentru că aici sunt cluburi profesioniste ce trebuie să-şi ia măsuri pentru a proteja suprafeţele de joc indiferent de starea vremii.

 

Week-end fără meciuri la B şi C

Federaţia Română de Fotbal a decis ca etapa a doua din retur să fie amânată la Divizia B, iar pentru Divizia C startul să nu se mai dea pe 17, ci pe 24 martie. Pentru aceste eşaloane situaţia nu este prea încurcată întrucât finalul campionatului poate avea loc oricând, iar la Divizia C, de exemplu, sunt doar treisprezece runde de disputat. Chiar şi părerea celor implicaţi în fenomen este favorabilă: „De ce să jucăm acum, pe zăpadă sau prin noroaie, când mai bine jucăm la vară, seara, pe răcoare, pe terenuri bune!“ - spun mai mulţi oficiali ai divizionarelor C.

AJF-ul vrea o nouă amânare a startului

    În fotbalul judeţean, reluarea Diviziei D nu a avut loc aşa cum se propusese în toamnă. S-au jucat doar cele patru partide din Cupa României, iar terenurile sunt fie sub zăpadă, fie acoperite în mare parte de bălţi. Situaţia de la acest nivel, judeţean, seamănă cu cea de la Diviziile A şi C naţionale. Astfel, la Divizia D este ca la „A“: trebuie respectate nişte termene, nişte date la care să se termine competiţia. În acest caz anticipăm mai multe etape intermediare. La Divizia Onoare, este ca la „C“: se poate juca oricând, iar echipele chiar sunt încântate că vor juca pe terenuri bune, înspre vară. Aici sunt doar unsprezece etape, iar dacă socotim şi „vacanţa“ de Paşte rezultă că finalul Diviziei Onoare ar trebui să aibă loc la începutul lunii iunie, deci destul de devreme. Din acest punct de vedere, amânarea startului la acest nivel este benefică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe