Sărăcie lucie la doi paşi de centrul Râmnicului

luni, 20 februarie 2006

  Sărăcie lucie la doi paşi de centrul Râmnicului
 
• Oamenii de la Stolniceni nu au canalizare şi cară apa cu găleata
• Dacă nu li se rezolvă problemele ei ameninţă că se vor separa de Primăria Râmnicului
 
Vâlcenii care locuiesc în Stolniceni, unul dintre cartierele mărginaşe ale municipiului Râmnicul Vâlcea trăiesc mai rău decât la ţară. În zonă nu există canalizare, iar apa vine cu ţârâita, astfel că oamenii trebuie să o care cu găleţile de la fântâni. Eu am ameninţat reprezentanţii municipalităţii că se vor separa de Primăria Râmnicului şi vor deveni o comună separată, aşa cum erau până acum câţiva ani dacă nu li se rezolvă şi lor problemele. Cei peste 70 de ramniceni care s-au întâlnit vineri cu primarul Râmnicului, Mircia Gutău au cerut de asemenea să aibă un medic special pentru acrtierul lor şi un poliţist de proximitate la care să apeleze în caz de nevoie.
 
Apa din fântâni nu este bună de băut
 

Oamenii spun că apa din fântanile pe care le au în gospodării nu este bună de băut. În aceste condiţii o mare parte dintre localnici au fost nevoiţi să se lege la o conductă de apă potabilă pe care o administrează societatea Oltchim, dar nici acest lucru nu a rezolvat problema, deoarece presiunea de pe această conductă nu este suficientă şi apa nu ajunge la robinete. Canalizarea lipseste cu desăvârşire în zonă. « Atât problema apei potabile, cât şi cea a canalizării  se vor rezolva în cartierul  Stolniceni începând din acest an printr-un program ISPA de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare în municipiu. » - a promis primarul.

 
Cabinetul medical şi biroul poliţistului – în şcoală
 

O altă nemulţumire a localnicilor din Stolniceni a privit amenajarea unui cabinet medical şi a unui birou pentru poliţistul de proximitate, care lipsesc în acest moment. Oamenii vor, de asemenea să aibă acces şi la transportul în comun, aşa că au cerut să se introducă şi în cartierul lor curse de autobuze, să se modernizeze staţiile de autobuz existente, să se extindă iluminatului public în anumite zone şi să se amenajeze strada Buridava. La cererea localnicilor primarul a anunţat că a găsit soluţia pentru amenajarea unui cabinet medical şi a unui birou de poliţie, în incinta şcolii din localitate. El a promis că cele două birouri vor fi finalizate în următoarea lună, urmând să fie amenajată şi o trecere de pietoni în dreptul Şcolii cu clasele I-IV din Stolniceni. „Dupa finalizarea birourilor atât medicul, cât şi poliţistul vor afişa pe usă  programul de lucru, pentru ca oamenii să ştie când pot să li se adreseze.” – a spus Mircia Gutău. Primarul a mai precizat că în această primăvară va fi  amenajat terenul de sport al şcolii, care va fi închis cu gard şi va fi realizat racordul bisericii la conducta cu gaz (cu bani de la consiliul local), astfel încât şi biserica din Stolniceni să beneficieze de caldură în cursul anului viitor. Printr-o hotărâre de consiliu local dată la sfârşitul anului 2004 Primăria suportă costul încălzirii în toate bisericile din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Anda Vlad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe