Parlamentari paraleli cu Vâlcea

miercuri, 1 februarie 2006

Parlamentari paraleli cu Vâlcea
 
• de Octavian HERŢA
 
Au candidat, au fost aleşi şi duşi au fost. Mitică Dragomir şi Viorel Dumitrescu sunt doi dintre parlamentarii pe care-i doare-n spate de vâlceni. Având domiciliile în Capitală, cei doi peremişti reprezintă o dovadă a faptului că pe politicieni nu-i interesează nici cât negru sub unghie de electorat. Impuşi de Vadim pe listele PRM Vâlcea pentru Parlament, cei doi au fost votaţi de un electorat orb, care de ani de zile nu este în stare decât să se ghideze după stema unui partid şi după discursurile fabulistice ale personajului de vodevil numit C.V.T.
Deşi au promis că vor fi prezenţi în judeţul Vâlcea ori de câte ori va fi nevoie, Dragomir şi Dumitrescu şi-au băgat picioarele în ei de cetăţeni. Imediat după campania electorală din 2004, cei doi s-au obosit să se deplaseze în Râmnic, pentru a sta câteva minute de vorbă cu presa locală. După aceea, pauză totală; nici dracu’ nu i-a mai văzut. Oamenii au treburi mai bune de făcut: Corleone are de întors bani cu lopata, iar Dumitrescu trebuie să-l apere pe tribun în zecile de procese răspândite prin toată ţara.
A trecut mai bine de un an de când freacă menta prin Parlament. În tot acest timp, nici gând de vreo iniţiativă parlamentară, de vreun lucru bun făcut pentru fraierii care în 2004 le-au dat votul. Nici măcar nu au bunul simţ să organizeze, măcar lunar, o conferinţă de presă. De fapt, dacă stau bine şi mă gândesc, nici nu prea ar avea ce spune jurnaliştilor. Sau poate că da: Dragomir câte vile mai construieşte prin Pipera iar Dumitrescu, în câte procese de calomnie şi insultă este inculpat luminatul său client.
Pun pariu că dacă mâine s-ar declanşa alegeri anticipate, Dragomir va fi din nou ales. Sunt ferm convins că nu ne vom vindeca niciodată de boala asta de a vota un partid doar pentru că ne place nouă cum dă din gură un anume lider. Şi poate că într-un anumit sens, ne merităm soarta. Până când nu vom învăţa că treaba asta cu votatul nu e doar o chestie superficială, vom lua ţeapă după ţeapă. Unul ca Dragomir se va lăfăi în continuare pe sacii lui cu bani şi ne va da lecţii de viaţă, despre cum se fac banii de către şmecheri şi despre cât de fraieri suntem noi, toţi ceilalţi care, ca idioţii, avem impresia că averile se fac prin muncă cinstită...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe