Gutău îi ascultă pe râmniceni

miercuri, 1 februarie 2006

  Gutău îi ascultă pe râmniceni

 Primarul Mircia Gutău şi-a propus ca în lunile ianuarie şi februarie  ale anului în curs să organizeze mai multe întalniri cu cetăţenii din cartierele municipiului, pentru a-i informa cu privire  la  proiectele ce urmează a se derula în  Râmnicu Vâlcea, dar şi pentru a le cere părerea cu privire la aceste proiecte şi a afla doleanţele acestora.
        Prima întâlnire a avut loc în cartierul Ostroveni. Cea de-a doua întâlnire a avut loc miercuri, 25 ianuarie, de la ora 18.00, în sala de festivităţi a Liceului Pedagogic. Primarul Mircia Gutău e expus celor prezenţi care sunt principalele obiective ce urmează a se realiza în acest an în cartierul Nord: remodelarea spaţiului din fata Complexului Nord (lângă biserica „Petru si Pavel“) care arată dezastruos, reamenajarea străzii Rapsodiei prin crearea de locuri pentru parcarea maşinilor, reamenajarea  parcării pentru taxiuri şi construirea unui grup sanitar modern, amplasarea  a 3 locuri de joacă moderne în urma consultării cu administratorii asociaţiilor de proprietari, asfaltarea unor alei, trotuare şi spaţii între blocuri.
            Cei aproximativ 200 de cetăţeni prezenţi la discuţii au expus primarului mai multe probleme, cele mai multe făcând referire la situaţia acoperişurilor unor blocuri a căror hidroizolaţie s-a deteriorat, la asfaltarea unor alei, la amplasarea unor locuri de joacă şi la reabilitarea iluminatului public în anumite zone din cartier. Locatarii zonei Nord  au mai cerut înfiinţarea, de către Electrica SA, a unui birou de încasat taxe, dărâmarea unor copertine inestetice, montarea mai multor coşuri de gunoi la scările blocurilor, crearea mai multor locuri de parcare şi asfaltarea străzii Constantin Brâncuşi, dărâmarea unor garduri din sârmă şi beţe şi crearea de parcări pe nişte terenuri care aparţin domeniului public, dar care sunt folosite acum ca terenuri agricole de către anumiţi cetăţeni. S-a mai solicitat sprijinul poliţiei pentru anihilarea unei bande de hoţi din buzunare, care îşi are sediul pe strada Danil Ionescu şi care crează mari probleme cetăţenilor din municipiu. Toate problemele expuse de cetăţeni au fost notate, urmând a fi găsite solutţii pentru soluţionarea lor. La această întâlnire, alături de primarul Mircia Gutău s-au aflat viceprimarul Constantin Monceanu, directorul şi inginerul şef de la ADP, inginerul şef de la Acvarim, directorul de la ETA, directorul societăţii Urban SA, reprezentanţi ai societăţii CET Govora, ai Poliţiei Comunitare, poliţistul de proximitate, inspectorul de zonă, reprezentantul Direcţiei Gospodărie Comunală, consilierii locali Mihai Botea şi Octavian Adam, toţi aceştia răspunzând diverselor întrebări adresate de cetăţenii participanţi la discuţii. Primarul Râmnicului - Mircia Gutău a fost extrem de mulţumit de rezultatele ultimei întâlniri avute cu locuitorii. " Am constatat o mulţime de probleme care pot fi rezolvate fără costuri prea mari în acelaşi timp am lămurit unele neclarităţi ale râmnicenilor. Mă bucură şi faptul că majoritatea apreciază ideea mea de a contopi ACVARIM cu APAVIL".

            Următoarea întâlnire va avea loc tot în cartierul Ostroveni (fiind foarte mare acest cartier a fost împărţit în 2 zone), miercuri, 1 februarie 2006, cu începere de la ora 18.00, la cantina SOCOM, situată lângă Liceul Ferdinand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe