Ion Cîlea lider fără echipă

miercuri, 9 iulie 2008

Cîlea lider fără echipă

„Ziarul de Vâlcea“

În managementul modern al organizaţiilor politice rolul echipei care promovează un lider este esenţial pentru câştigarea alegerilor. De orice fel, locale, judeţene, parlamentare sau prezidenţiale. La Vâlcea PSD a reuşit să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean şi un scor foarte bune pentru lista de consilieri judeţeni nu cu o echipă de campanie, ci cu un lider extrem de disciplinat, de muncitor care a promovat imaginea sa la maxim în mediul rural şi care s-a agăţat de fiecare vot al fiecărui vâlcean din fiecare cătun.

Principalii săi contracandidaţi au beneficiat de consilieri adevăraţi de imagine, de staff-uri de campanie, de echipe redutabile şi mai ales de liste bine aranjate în urma unor alegeri interne. Ion Cîlea este un lider nu tocmai tânăr. Miercuri a împlinit o vârstă care îl plasează printre cei mai vârstnici preşedinţi de consilii Jjdeţene. Omul a dus în schimb o viaţă cumpătată, fără alcool, fără tutun şi cu multă muncă de teren. Aceste obiceiuri i-au permis să depună un efort susţinut în campania electorală.

Iar datorită vârstei şi unei cariere lungi integral desfăşurată în Vâlcea liderul pesedist a beneficiat de cunoaşterea personală a mii de vâlceni. Are aici colegi de şcoală, de serviciu, foşti subalterni, foşti colaboratori. I-a indentificat în campanie, le-a cunoscut familiile, a cunoscut familiile a sute de oameni care au fost de-a lungul ultimor ani consilieri locali sau primari ai FSN, FDSN, PDSR, PSD. Dar poate mai presus de orice a contat capacitatea de dialog a lui Ion Cîlea şi de convingere. Are faţa unui individ care nu minte şi are vocea unui om care spune ce vrea, care o spune cu multă convingere.

L-au crezut şi l-au votat. Şi mulţi dintre votanţi i-au votat şi lista. La Râmnicu Vâlcea PSD a obţinut un scor ruşinos la Consiliul Local din  cauza lamentabilului candidat la primărie. În schimb alături de Cîlea au urcat din nou oportuniştii. Indivizi care cu efort minim financiar, fizic şi psihic scot maxim de profit din ascensiunea liderului social democrat. Ion Cîlea nu are o echipă care să îl susţină dar susţine prin poziţia sa, direct şi indirect, o gaşcă oportunistă care profită. Locuri eligibile, locuri prin AGA şi fel de fel de comisii, posturi de directori, posturi de viceprimari, afaceri, plimbări prin străinătate pe bani publici, trafic d einfluenţă.

Nu cunoaştem exact ce făcea Ion Cîlea prin întreprinderile pe unde a fost şef dar intuim că la fel ca acum se zbătea mult, pe o soldă nu extravagantă iar în jurul lui oportuniştii făceau averi şi profitau la maxim. Preşedintele Consiliului Judeţean nu a fost lăsat să promoveze tineri. Şi nici specialişti. Acum cei din umbra sa îl împing să destituie şefi puşi de liberali. Foarte bine. Şi liberalii au făcut la fel. Dar pe cine va pune Ion Cîlea în locul celor exmatriculaţi? Pentru că dacă va promova iar oameni care vor doar să profite, PSD nu va câştiga nimic.

Liderul PSD are probleme mari. Nu are fonduri în CJ pentru a satisface toate aşteptările primarilor cărora le-a promis sprijin. Nu are colaboratori eficienţi care să îl ajute. Majoritatea celor din jurul său sunt oameni în vârstă, oameni obosiţi sau nişte profitori fără scrupule. Sau înrăiţi. Se apropie parlamentarele iar PSD nu va fi capabil să organizeze alegeri interne eficiente. Partidul nu va avea nici o femeie capabilă să cîştige în Vâlcea vreun Colegiu.

Şi nici un tânăr. Mai mult chiar este posibil ca organizaţia să fie nevoită să accepte unu – doi candidaţi de la centru. Poate că va fi mai bine aşa. Care nu se putea bate, însă, cu oamenii promovaţi de PDL sau PNL. Social-democraţii vor trebui să se bizuie din nou pe munca lui Ion Cîlea. Cât va mai putea face şi omul acesta de unul singur şi în ce zone? Rămâne de văzut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe