|sâmbătă, octombrie 20, 2018
  • Follow Us!

Aceleaşi echipe la conducerea primăriilor din Zătreni, Grădiştea şi Alunu 

Aceleaşi echipe la conducerea primăriilor din Zătreni, Grădiştea şi Alunu

Miercuri, 18 iunie, au avut loc alegeri pentru funcţiile de viceprimar în mai multe localităţi din judeţul nostru. Am asistat la trei astfel de evenimente din fericire la toate trei nefiind vorba de alegrea unor viceprimari după cumpărarea de voturi. Faptul că majoritatea localităţilor nu au partide care să fi obţinut o majoritate în consiliul local a dus la un troc pentru voturi. Trocul a depăşit în ultimele zile înţelegerile verbale dintre liderii politici locali sau judeţeni ajungându-se pur şi simplu la cumpărarea voturilor.

Sumele vehiculate oscilează între 80 de milioane lei vechi într-o primărie mică şi ajung până la 5000 de euro în două comune mari. La Zătreni, primarul liberal Liţoiu a reuşit să obţină un nou mandat şi PNL a obţinut şi 5 cansilieri locali din totalul de 11. Liberali au preferat să-l susţină pe viceprimarul pesedist în funcţie pentru încă un mandat deşi PSD a obţinut doar două mandate. La Grădiştea  primarul Ilie Boiangiu( PNL) a obţinut o majoritate de 8 consilieri din 11 iar viceprimar a fost reales liberalul Constantin Ghiţă.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Alunu. Aici primarul Vasile Pîrvu Boeangiu a luat 8 consilieri din 13 şi viceprimarul Vasile Daju a rămas în funcţie. Alunu este o comună în care PDL nu a reuşit să intre în consiliul local şi este una din localităţile, alături de Zătreni şi Grădiştea unde realegerea primarului şi a viceprimarului arată încrederea populaţiei în echipa administrativă şi mulţumirea electoratului faţă de realizări. Primarii realeşi au prezentat în faţa consiliului programul pentru dezvoltarea localităţilor, au fost formate comisiile din consiliul local, stabilită componenţa acestora, funcţiile de scretari şi presedinte al comisiilor. La toate sedinţele a asistat subprefectul Mircea Nadolu însoţit de un jurist al Prefecturii.

(T.G.)

Leave a Response