Şefii Poliţiei Vâlcea, sancţionaţi de Ministerul de Interne

joi, 5 octombrie 2006

Au călcat pe bec!

 

Şefii Poliţiei Vâlcea, sancţionaţi de Ministerul de Interne

 

Neînţelegerile dintre conducerea Poliţiei Judeţene Vâlcea şi cea a Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea au ajuns la punctul culminant. În urma controlului efectuat în urmă cu aproximativ două luni la Poliţie municipiului Râmnicului şi la Poliţia judeţeană urmează ca ambele echipe manageriale ale celor două formaţiuni să fie reevaluate.

 

Reclamaţia depusă de conducerea Poliţiei municipiului s-a confirmat

 

În perioada 18-21 iulie 2006 o echipă din cadrul Corpului de Control al ministrului administraţiei şi internelor a verificat la Vâlcea o sesizare depusă de conducerea Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea. Subcomisarul Ion Aurel, de la Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Administraţiei şi Internelor a precizat faptul că raportul de evaluare a activităţii desfăşurate de lucrătorii Poliţiei Râmnicu Vâlcea nu s-a făcut în mod obiectiv. „În urma verificărilor s-a concluzionat că evaluarea efectuată de conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea în cursul lunii mai 2006 nu a fost realizată cu obiectivitate şi eficienţă, în sensul că nu s-au luat în considerare indicatorii de performanţă stabiliţi de conducerea Inspectoratului general al Poliţiei Române. Aceste aspecte au condus la propunerea unor măsuri ce au fost în discordanţă cu neajunsurile constatate.” – s-a concluzionat în urma raportului. Asta înseamnă că reclamaţia depusă de şeful Poliţiei municipiului Râmnicul Vâlcea, comisarul şef Ion Preda şi de adjunctul acestuia, subcomisarul Eugen Neaţă au fost considerate întemeiate.

 

Inspectorul şef şi adjunctul său au fost atenţionaţi

 

În urma controlului efectuat de o echipă care a fost condusă chiar de directorul prim-adjunct al Corpului de Control, chestorul Dumitrescu s-a dispus atenţionarea inspectorului şef al Poliţiei judeţene Vâlcea, comisarul şef Adrian Cazan şi a adjunctului acestuia, comisarul Nicolae Sărdărescu. Atât şefii poliţiei judeţene, cât şi cei ai poliţiei municipiului urmează acum să fie controlaţi din nou de o echipă de la minister, în vederea reevaluării activităţii. „S-a dispus reevaluarea ambelor echipe manageriale” – a precizat subcomisarul Ion Aurel. Comisarul Sărdărescu a spus că reevaluarea activităţii nu înseamnă o nouă vizită a reprezentanţilor ministerului la Vâlcea, ci pur şi simplu o analiză a datelor din bilanţurile periodice transmise la minister. „Nu s-a întâmplat nimic, atenţionarea respectivă nu înseamnă sancţiune” – a declarat adjunctul şefului Poliţiei Vâlcea. Sesizarea depusă de cei doi ofiţeri din conducerea Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea a vizat faptul că, în urma evaluării activităţii din primul semestru al acestui an cifrele conţinute în raportul trimis la Bucureşti erau „umflate” intenţionat de conducerea IPJ. Pe baza bilanţului „aranjat” în defavoarea Poliţiei Municipiului conducerea Inspectoratului de Poliţie dorea sancţionarea celor doi ofiţeri de la conducerea Poliţiei Municipiului, în special a comisarului Preda. La momentul respectiv şeful Poliţiei Vâlcea spunea că acel control nu a vizat pe cineva în mod deosebit. „S-a făcut o verificare privind stadiul îndeplinirii obiectivelor manageriale la nivelul Inspectoratului de Poliţie şi a conducerii Poliţiei Municipiului. Concluzia este că trebuie să muncim mai mult. Nu sunt deficienţe majore care să implice alte măsuri, iar deficienţele pot fi remediate. Nu suntem în conflict cu conducerea Poliţiei municipiului.” – spunea comisarul şef Adrian Cazan. Gurile rele spun însă că „războiul” a început din cauza luptei pentru scaunul de „şef” al poliţiei. Printre altele, în urma controlului efectuat la Poliţia Vâlcea s-a constatat faptul că numărul infracţiunilor stradale comise în municipiu fusese umflat cu pompa, de la 106 la aproape 190.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe