A încercat să-şi strângă profesoara de gât

joi, 9 martie 2006

Elevi problemă, recidivişti
 
A încercat să-şi strângă profesoara de gât
 
Luni, la Şcoala generală din satul Rădăcineşti, comuna Berislăveşti-Vâlcea o elevă de clasa a VIII-a şi-a dat în petic. Supărată că profesoara de geografie i-a pus absenţă la ora ei, tânăra a intenţionat să rupă catalogul. Nu a reuşit însă, dar l-a aruncat pe jos şi a rupt hărţile. Furia junei nu s-a domolit nici în cancelarie, unde, supărată nevoie mare pe profă, fără să ţină seama că de faţă erau poliţişti, cadre didactice, adolescenta a vrut să o strângă de gât pe profesoară.
 
Mai întâi şi-a tăiat venele
 
Mirabela Mariana V. (16 ani) este un copil dificil, care ani buni a trăit prin orfelinate. Provine dintr-o familie dezorganizată, mama ei trăind, după despărţirea de primul soţ, în concubinaj cu un alt bărbat. Femeia s-a mutat în locuinţa părinţilor actualului tată vitreg al Mirabelei, prilej cu care a luat-o din Centrul de Minori Rm. Vâlcea şi pe fiica ei. Primele semne privind comportamentul agresiv al tinerei au apărut în luna decembrie 2005.
Atunci eleva şi-a tăiat venele în urma unei discuţii avute cu mama unei alte colege, în timpul şedinţei cu părinţii. Gabriela Mitu avea o fetiţă în clasa a VII-a şi pentru că între fiica acesteia şi Mirabela exista o situaţie tensionată, deşi erau în clase diferite, mama a dădăcit-o  pe Mirabela că îi poate afecta negativ viitorul copilei sale. Acestea au fost spuse la şedinţa cu părinţii ţinută de profesorul diriginte de la clasa a VIII-a, şedinţă la care a participat şi Gabriela Mitu, mama fetiţei de clasa a VII-a. Simţindu-se jignită de acuzaţiile ce i-au fost făcute, eleva Mirabela V. a mers la chioşcul din imediata vecinătate a şcolii şi a cumpărat o lamă, cu ajutorul căreia şi-a tăiat venele de la ambele mâini. Cu sângele şiroind, eleva a ajuns în şcoală unde a fost observată de profesori, care au anunţat poliţia şi medicul de la dispensar, pentru a-i acorda primul ajutor.
 
Comportament violent în clasă
 
Despre incidentul petrecut luni, directorul şcolii generale din satul Rădăcineşti, profesorul de matematică Gheorghe Petrescu, ne-a spus: “Eleva a cerut voie la profesoara de geografie să meargă la toaletă, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Eu, care aveam oră la o altă clasă, am observat-o pe fereastră şi i-am făcut semn să se întoarcă. A venit şi am rugat-o să stea la ora de matematică la clasa la care mă aflam. Pentru că profesoara de geografie i-a pus absenţă, eleva a avut un comportament mai violent la clasă. A încercat să-i ia catalogul şi să-i rupă filele, l-a aruncat pe jos. În cancelaria şcolii a avut tot aşa un comportament violent. Cu această elevă eu am avut o relaţie mai specială, în sensul că i-am înţeles situaţia. Ştiu că nu acceptă să fie contrazisă, iar în viziunea ei este foarte corectă. La ora mea de matematică, ea şi o colegă de-a ei sunt cele mai bune. După incidentul de luni a fost transportată cu salvarea în secţia Neuropsihiatrie a Spitalului din Râmnicu Vâlcea”, a spus directorul şcolii. Profesoara de geografie, care este un cadru didactic foarte bine pregătit, a trecut prin clipe de coşmar pentru că, în cancelarie, în faţa poliţistului, a celorlalte cadre didactice eleva a încercat să o strângă de gât, să o agreseze. “Profesoara este o fiinţă foarte firavă, pe jumătatea elevei”, ne-a spus directrul şcolii. Primarul comunei Berislăveşti şi asistentul social au ajuns şi ei în şcoala din Rădăcineşti. “La un moment dat, după incident, Mirabela a cerut să o lăsăm să meargă la WC. Eu am zis să o lase, dar ea a scăpat şi a fugit la un pârâu. Băieţii au prins-o din urmă şi am aflat că de fapt intenţiona să se sinucidă”, ne-a spus alesul comunei, Ion Buşagă. În concepţia conducătorului şcolii, rezolvarea situaţiei Mirabelei V. este un lucru foarte delicat: “Dacă va primi o pedeapsă foarte aspră va fi extrem de afectată. Este un copil cu suferinţe şi trebuie înţeleasă şi din acest punct de vedere. Azi (ieri, n.r.) am sunat şi am vorbit cu ea în spital. Şi-a mai revenit, este mai liniştită şi mi-a spus că va sta internată timp de o săptămână”, a spus profesorul de matematică Gheorghe Petrescu. În ziua incidentului, probabil speriată de ceea ce i s-a întâmplat, profesoara de geografie nu a mai fost de găsit în şcoală.
Cosmin RADU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe