Cine sunt adevărații protestatari care, zi de zi, vin în fața primăriei cu tot felul de slogane răsuflate sau alte lozinci pline de penibil? „Manifestanții” sunt aceleași 6-7 personaje fără ocupație. Dacă Olănești Riviera respectă toate reglementările urbanistice (PUZ și PUG) și are toate autorizațiile prevăzute de lege, pare totul de domeniul irealului să te opui la construirea unei clădiri care va moderniza centrul municipiului Râmnicu Vâlcea și care va crea sute de locuri de muncă, atât în timpul construcției, cât și după finalizarea imobilului. Unii „protestatari” ridică problema aspectului, că se strică centrul Râmnicului prin construcția imobilului, dar despre ce „pătare” a imaginii vorbim, dacă zona este plină de clădiri... comuniste (cu excepția Poștei) sau alte imobile cu funcțiuni de restaurante, după 1990. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că noua clădire este atât de necesară pentru că ofera apartamente moderne ramnicenilor la preturi rezonabile si ajută multe firme cu spații, oferite spre inchiriere.
Pe site-urile de socializare circulă „poze ale groazei”, adică imagini de la pacienți care au avut nefericirea să treacă pe la Spitalul din Drăgășani. „Lenjerie murdară, pereții, mobilier, obiectele sanitare într-o stare avansată de degradare, pacienții obligați să stea câte doi în pat (secție de psihiatrie unde ar trebui să fie condiții speciale), o clădire care ar trebui să fie secție de psihiatrie în lucru de 4 ani, iar primarul ne spune că totul, de fapt, e minunat. La fel ca în comunism, minciuni și manipulare, deformarea adevarului. N-am cum să tac când știu lucrurile astea. Și mă voi opri doar când va fi făcută ordine. Aici e vorba despre oameni și sănătatea lor. În poze pe Facebook se laudă primarul că face investiții în sănătate. Pe SEAP contractele de milioane de euro. Dar realitatea bate orice imaginație”, a transmis consilierul local USR Marian Roșca.
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 21 februarie 2023, decretul privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Râmnicu Vâlcea a domnului Liţă Marius - pensionare. Liţă Marius a absolvit în anul 1997 Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”, din cadrul Universităţii din Craiova, iar în data de 15 iulie 2010 a fost numit în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Horezu, pe o perioadă de 3 ani.
Curtea de Conturi a constatat la Primăria comunei Voicești, județul Vâlcea, un prejudiciu produs bugetului local, în sumă totală de 18.000 lei, din care suma de 15.000 lei reprezintă venituri nete de natură salarială acordate nelegal peste indemnizația brută a viceprimarului comunei, pentru doi salariați din cadrul primăriei, iar 3.000 lei reprezintă majorările de întârziere datorate bugetului local, calculate de la data efectuării plăților și până la data încheierii misiunii de audit financiar. De asemenea, Primăria Voicești nu a înregistrat în 2020 în evidența contabilă în conturile de active fixe corporale și obiecte de inventar, bunuri de natura modernizărilor, efectuate asupra investiției finalizate și recepționate „Reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural, comuna Voicești”, menținute nejustificat în soldul contului 231. În fine, primăria nu a înregistrat în evidența contabilă, în conturile de active fixe corporale, bunuri de natura investițiilor finalizate și recepționate pentru 15 obiective de investiții, în valoare de circa 700.000 euro.