DNA analizează concursul organizat pentru angajarea fratelui lui Paul Stănescu la ADR Sud-Vest Oltenia

duminică, 19 februarie 2023

DNA a transmis că s-a sesizat în cazul „angajării trucate a lui Alexandru Stănescu ca director general al ADR Sud-Vest Oltenia”.

Alături de fratele secretarului general al PSD vor veni pentru a da explicații procurorilor DNA și cinci președinți de consilii județene, organizatorii procedurii, din Dolj, Olt, Mehedinți, Vâlcea, Gorj. Pe 30 septembrie 2022, a fost trimisa o solicitare către DNA pentru a ancheta angajarea lui Alexandru Stănescu la conducerea ADR Sud-Vest Oltenia, „instituție care gestionează 1,2 miliarde de euro”. „Prin această numire frauduloasă a unei persoane fără nici cea mai mică experiență în gestionarea fondurilor europene este pus în pericol un întreg Program Operațional Regional”. Procesul de recrutare s-a desfășurat fără organizarea probei scrise, deși orice concurs presupune că „interviul poate fi susținut doar după ce candidatul a fost admis la proba scrisă”. Adresa trimisă de DNA membrului USR Cristian Ghinea, fost ministru al Proiectelor Europene, datată 7 octombrie USR a transmis că „este a doua încercare a PSD de a-i găsi un post călduț lui Alexandru Stănescu”, după ce fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost numit la conducerea ANRE, de unde a demisionat în luna martie, după câteva luni, „ca urmare a unei sesizări USR la Curtea Constituțională”.

Ce spune Alexandru Stănescu

Scandalul a plecat de la faptul că fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a câştigat funcţia de director general al ADR Sud-Vest Oltenia după un concurs format numai din dosar de înscriere şi interviu, în care a obţinut peste 90 de puncte, fără a mai susține și proba scrisă. Alexandru Stănescu a declarat pentru Gazeta de Sud că fratele său nu i-a pus pile. „Într-adevăr, el a fost preşedintele CJ Olt, acum este secretarul general al partidului, dar, daca eram venit aşa de la Vişina de pe acolo, nu înseamnă că m-a luat el şi m-a adus. Activităţile noastre sunt paralele în ultimii 10 ani. Vorbim foarte rar”, a afirmat el. „Nu ştiu dacă activitatea mea avea nevoie de o influenţă ca să ajung undeva”, a adăugat Alexandru Stănescu. Întrebat de faptul că nu a existat proba scrisă la concursul de angajare, fratele lui Paul Stănescu a replicat că nu el a organizat concursul: „Nu eu am organizat concursul. Putea să fie şi probă scrisă. Să ştiţi că m-am şi pregătit pentru concursul ăsta. M-am pregătit foarte bine”. „Dacă vrea cineva, pot să mai dau concursul oricând şi cu câţi vor. Pentru mine concursul nu a fost o problemă pentru că eram pregătit. Sincer”, a mai punctat Alexandru Stănescu.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că nu l-a ajutat, din punct de vedere politic, pe fratele său să obţină o funcţie la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Paul Stănescu a fost întrebat, la Palatul Parlamentului, ce experienţă are fratele său, Alexandru Stănescu, pentru a fi angajat la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, unde se va ocupa de fonduri europene. „Vă dau o veste tristă. Cred că nu am mai vorbit cu fratele meu de aproximativ un an. Cred că la organizaţia PSD Olt am mers foarte rar, aşa că fratele meu este vicepreşedinte al partidului la organizaţia PSD Olt, două mandate de deputat. Nu mă întrebaţi ce face fratele meu pentru că nu e dependent de mine şi nici eu nu sunt dependent de el. (...) Probabil se pricepe, nu mă întrebaţi că nu ştiu la ce se pricepe fratele meu”, a spus secretarul general al PSD, potrivit Agerpres. Stănescu a afirmat că nu a pus o vorbă bună pentru fratele său şi nici nu l-a ajutat din punct de vedere politic să obţină funcţia amintită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe