Forconcid Vâlcea are de încasat de la Compania de Drumuri circa 14 milioane euro

duminică, 16 ianuarie 2011

Forconcid Vâlcea are de încasat de la Compania de Drumuri circa 14 milioane euro

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) înregistra la data de 31 decembrie 2010, datorii către alte societăţi de 410 milioane de euro, fiind astfel unul dintre marii datornici către mediul privat. La solicitarea Hotnews, CNADNR a transmis o listă cu 229 de firme care au de primit bani de la compania de stat. Compania Spedition UMB care se ocupă de construcţia tronsonului de autostradă Moara Vlăsiei - Ploieşti are de recuperat cea mai mare sumă: 107 milioane euro. Pe locul cinci în topul firmelor care au de primit cei mai mulţi bani se află şi compania Forconcid SA Râmnicu Vâlcea, care are de primit peste 14 milioane euro.

CNADNR este una dintre cele 10 companii monitorizate de FMI în vederea limitării arieratelor. Creşterea încasărilor prin introducerea rovinietei electronice, diminuarea cheltuielilor de întreţinere (telefoane, deplasări, energie electrică, apă etc.) şi sistarea procedurilor de achiziţie publică, sunt câteva dintre soluţiile necesare prezentate de CNADNR în vederea limitării pierderilor. Ca măsură pentru încadrarea în ţinta stabilită cu FMI, CNADNR va sista procedurile de achiziţii publice până în momentul în care va găsi fondurile necesare încheierii contractelor.

Alte măsuri: diminuarea unor cheltuieli precum cele cu telefoanele, cu deplasările, cu energia electrică şi consumul de apă; implementarea sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR) care va conduce la creşterea gradului de încasare a veniturilor proprii începând cu data de 01.10.2010; evaluarea personalului în vederea reorganizării şi restructurării companiei; sistarea iniţierii oricăror proceduri de achiziţie publică de produse, servicii sau lucrări finanţate de la bugetul de stat, fără aprobarea prealabilă a conducerii CNADNR; sistarea până la găsirea fondurilor necesare încheierii contractelor sau anularea, după caz, a procedurilor de achiziţie publică aflate în diferite faze. (www.hotnews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • CMF: 31240006
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe