Un ghid practic pentru alegerea rochiilor de evenimente

vineri, 22 aprilie 2022

 

https://images.unsplash.com/photo-1589451359791-f9c33af92239?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=717&q=80 

Puține ținute sunt la fel de distractiv de asamblat precum ținutele de petrecere, dar diverse coduri vestimentare existente pot induce ușor în eroare o persoană care nu are cunoștințe în domeniul modei. 

În timp ce petrecerile de cocktail și ieșirile la cine sunt probabil o rutină pentru majoritatea persoanelor, cât de des are ocazia o persoană obișnuită să își exerseze talentul în alegerea unei ținute formale, pentru un eveniment special? 

Acele invitații greu de descifrat sau formulate ambiguu în ceea ce privește dresscode-ul nu fac decât să complice situația în alegerea ținutei perfecte, în special pentru doamne. Nu este prea complicat să presupunem că un aspect sofisticat este ideal pentru toate cele trei scenarii, dar care sunt detaliile care fac diferența între stiluri? 

În continuare, am creat un mic ghid, răspunzând la toate întrebările frecvente legate de această problemă, pe baza sfaturilor date de experți ai codului vestimentar pentru fiecare ocazie specială. Nu uitați că informațiile prezentate sunt doar un ghid, care oferă niște coordonate de bază, după care te poți orienta în alegerea ținutelor.

Totuși, nu este greșit să-ți asumi o anumită libertate pentru a fi creativă, adaptând ținuta propriei personalități. Cel mai important este să optezi pentru piese elegante în care te simți confortabil încrezătoare.

  1. Black Tie

Potrivit experților, „black tie” înseamnă automat îmbrăcăminte formală, ai precis, rochii lungi pentru doamne și smoking pentru bărbați. Într-un sens tradițional, conceptul de black tie a însemnat că trebuie să porți ceva negru. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, a evoluat pentru a permite culori mai festive în rochii și accesorii.

Acest eveniment este de obicei o nuntă sau o gală de seară la care ar trebui să te îmbraci pentru a impresiona. Tivul până la podea, țesăturile luxoase și detaliile speciale precum dantela și mărgelele sunt opțiunile perfecte. Dacă totuși ești adepta rochiilor formale mai simple, este indicat să aduci un plus ținutei prin niște pantofi îndrăzneți sau o geantă extravagantă. 

2. White Tie

White Tie necesită cea mai elegantă ținută, așa că fiți pregătit să acordați mai mult timp acestei ținute decât de obicei. Acest cod vestimentar este cel mai formal și este impus adesea la un eveniment de clasă mondială, la care participanții se bucură de o vizibilitate sporită. Imaginează-te pe covorul roșu și pregătește-te pentru a fi în prim-plan!

Stiliștii spun că rochiile de seară lungi sunt o necesitate pentru white tie, sugerând modele simple și elegante,  fără a exclude total aplicațiile și mărgelele. Pentru un look perfect, asigură-te că rochia ta este ajustată de un croitor și acordă o atenție deosebită părului și machiajului pentru un finish impecabil.

3. Formal sau black tie opțional

Deși încă poți opta pentru formalitatea codului black tie, este clar că oaspeții au ceva mai multă flexibilitate în privința codului vestimentar. Aspectul ar trebui să fie elegant, dar simte-te liberă să imprimi ținutei puțin din personalitatea ta. Printre look-urile preferate de stiliști se numără: imprimeuri și texturi elegante, țesături de lux și accesorii sofisticate.

4. Cocktail sau semi-formal

Cocktail sau ținuta semi-formală poate permite mai multe stiluri și culori. Gândește-te la rochii mai scurte, din materiale mai ușoare. În prezent, sunt extrem de la modă rochiile de cocktail cu o mânecă bufantă, cu un volum mare, pentru un aspect îndrăzneț și jucăuș. De asemenea, tivul mai scurtă este oportunitatea perfectă pentru a arăta un pantof impecabil, cu detalii elegante.

Nu în ultimul rând, ținuta de cocktail și cea semi-formală sunt mai puțin despre ce să porți efectiv și mai mult despre atitudinea pe care o adopți și care dă viață întregii ținute. 

5. Casual elegant sau casual inteligent

Acest cod vestimentar are un ton mai degrabă relaxat, care se aplică adesea la evenimente profesionale, precum cele organizate de companii pentru angajați cu diverse prilejuri sau petreceri care au loc la domiciliul cuiva. 

O rochie până la podea ar fi mult prea mult, așa că alegeți rochii mai scurte și mai versatile. Accesoriile sunt esențiale și pentru acest cod vestimentar: pantofii eleganti sau sandalele simple se potrivesc bine cu aproape orice look casual-elegant.

6. Festiv

Petrecerile care sărbătoresc zile de naștere, aniversări și logodne sunt doar câteva ocazii care ar putea necesita ținute festive, care, mai mult de orice, echivalează cu distracția. Un sfat care merită luat în seamă este să porți ceea ce te face să te simți fabulos. Detaliile unui eveniment, cum ar fi locația și sezonul, te vor ajuta să te ghidezi în privința celor mai potrivite culori și țesături pe care să le porți.

Optează pentru rochițe de vară pentru damă, în culori și țesături mai deschise, cum ar fi pastelul pentru serile de primăvară și vară sau pentru țesături mai grele și mai impunătoare precum catifea în tonuri prețioase în lunile mai reci. Accesoriile extravagante și inedite sunt, de asemenea, binevenite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe