7 pași esențiali de luat în considerare înainte de a accesa un credit

luni, 6 decembrie 2021

 

Anumite lucruri pe care îți dorești să le faci, necesită o investiție mare. O sumă de care s-ar putea să nu dispui cum ar fi o mașină nouă, o casă sau un business, așadar apelarea la un credit bancar poate fi cea mai bună idee pentru a reuși să ai parte de ceea ce ți-ai propus. 

Multe persoane care nu dispun de bugete mari sau își doresc să obțină mai rapid anumite lucruri pentru o calitate mai bună a vieții sau începerea unui business, consideră creditul cea mai bună și rapidă soluție. 

O variantă destul de ușor de accesat, varianta creditării a devenit o soluție populară și pare a fi un lucru din ce în ce mai normal. Pentru a te asigura ca aceasta este varianta optimă pentru tine, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi înainte de a accesa un credit bancar.

Asigură-ți un venit stabil

Înainte de te hotărî să accesezi un credit asigură-te că venitul tău lunar este unul stabil. Un loc de muncă incert te-ar putea pune în incapacitatea de plată. În același timp este foarte important ca acest venit să fie constant și să îți permită să achiți rata lunară fără a-ți dezechilibra modul de viață.  

Calculează în mod corect. 

Tu știi cel mai bine care este bugetul tău lunar și ce cheltuieli ai. Așadar nu te baza doar pe estimarea și calcul pe care băncile îl fac la modul general pentru rata ta lunară. 

Deși, de obicei calculele pe care băncile le fac se sunt potrivite și conforme cu bugetul tău, este bine să te asiguri că procentul din bugetul tău care va fi rezervat pentru creditul tău bancar nu te va dezechilibra din punct de vedere financiar. 

Este recomandat să apelezi la un broker de credite IMFS pentru a-ți personaliza cât mai bine creditul, bugetul și chiar perioada de îndatorare. Acesta va știi ce recomandări să îți facă pentru ca tu să trăiești o viață de calitate în continuare chiar și cu o rată  lunară. 

Bugetul lunar acordat creditului nu ar trebui să depășească jumătate din bugetul tău total și trebuie luate în calcul și anumite cheltuieli neprevăzute care pot apărea. 

Fi atent la perioada de îndatorare. 

Cu toate că o perioadă mai lungă pare să fie mai accesibilă pentru că rata lunară scade, este bine să înțelegi dacă vei reuși să acoperi această rată pe o perioadă de 30 de ani spre exemplu. 

În același timp ia în considerare faptul că dacă perioada scade, cu toate că rata crește, te asiguri în acest fel că șansele de a-ți acoperi complet creditul sunt mult mai mari. 

 

Citește cu atenție contractul

În cazul în care apelezi la un broker de credite, acesta te va lămuri cu orice informație este neclară pentru tine din interiorul contractului. 

Dacă nu înțelegi foarte bine toți termenii din interiorul contractului, informează-te înainte de a semna pentru a fi sigur că toate condițiile, clauzele și comisioanele sunt înțelese  corect. 

Cu siguranță când vorbești de o sumă mare de îndatorare pe o perioadă lungă de timp, ai de nevoie de foarte multă claritate. 

Ia în calcul diverse oferte

Și creditul, la fel ca orice achiziție nouă necesită informare în prealabil. Interesează-te de mai multe oferte și nu lua în considerare doar o singură ofertă. 

Află care este cea mai potrivită ofertă pentru tine în funcție de necesitățile și de disponibilitatea ta financiară. Un broker de credite te poate ajuta în acest sens sau poți să analizezi chiar tu ofertele primite dacă ai suficiente informații în acest domeniu. 

Află exact ce presupune dobânda

Dobânzile sunt de 2 feluri: variabile sau fixe iar modul în care acestea se aplică este diferit. Un împrumut înseamnă o îndatorare pe câțiva ani sau zeci de ani iar dobânzile pot crește, așadar este important să știi exact la ce să te aștepți. 

Economisește

Un lucru foarte important pe care îl poți face înainte dar și după ce ai solicitat un credit este economisirea. Poți pune bani lunar deoparte pentru a avea disponibil un avans în momentul solicitării. 

Acesta te va ajuta mult în a solicita un credit mai mic sau pe o perioadă mai scurtă. În același timp caută variante să economisești ulterior pentru a putea acoperi o parte din credit sau chiar întreaga sumă cât mai repede. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe