Fostul director de tristă amintire al Oltchim, Constantin Roibu, a demonstrat cu vârf și îndesat că este un „mare manager”, după ce a băgat în FALIMENT patru (4) societăți, din postura de director sau acționar/asociat: Oltchim, Protectchim, Chempro Chemicals și Ciprom. Între 1991 și 2012, Roibu a condus Oltchim, timp în care societatea a acumulat datorii de 800 milioane de euro și pierderi uriașe, drept pentru care în 2012 întreprinderea a intrat în insolvență, apoi a fost declarat falimentul. După aceea, Roibu s-a „refugiat” la Protectchim, în postura de administrator unic, unde a pus rapid societatea „pe butuci” mai ales după decesul lui Nicolae Enache. Sunt voci care spun că Roibu era implicat direct sau indirect și în Designro, Oltchim Gmbh, Mentchim, EuroUrethane, Oltquino, RC Dinamic Investiţii, Ciprom, Sistemplast, Chempro Chemicals (deţinută de fiul său, Alexandru Roibu) şi Oltgroup PVC (a fratelui, Gheorghe Roibu). Toate au derulat afaceri cu Oltchim în mandatul lui Constantin Roibu.
În satul Părăușani, din comuna Livezi, s-a construit un complex cultural unic, unde mai multe busturi străjuiesc acest complex cultural. Este vorba de statuile lui Pia Pleșoianu Brătianu, Thomas Woodrow Wilson, Mihai Eminescu, Carol I și Mihai Viteazul. Pe soclul gol, vom avea și bustul lui Tudor Vladimirescu, cel care, conform istoriei locale, a fost cazat în zonă. Celor care aveți drum prin zonă, vizitați acest complex cultural. Nu aveți ce pierde!
Vâlceanul Ion Crăciunescu, unul dintre cei mai buni arbitri din fotbalul românesc a participat la „Prietenii lui Ovidiu”, de pe gsp.ro, unde și-a amintit cu plăcere de perioada în care era fotbalist la Chimia Râmnicu Vâlcea. Ion Crăciunescu a început cariera de fotbalist în anul 1960 la echipa Chimia Râmnicu Vâlcea, iar mai apoi la echipa de tineret a Universității Craiova. Începând cu anul 1975 abandonează cariera de fotbalist în favoarea carierei de arbitru: „Am câștigat Cupa României cu Chimia Rm. Vâlcea. Eram fundaș dreapta și vreau să vă zic când m-am întors la Craiova de la Vâlcea aveau o generație mare la tineret”.
Pentru performanta obtinuta la OLTCHIM , marele roib alb merita sa fie premiat cu confiscarea averii de prin lume si din zona si cazarea la ospitalierul Jilava pentru citiva ani buni.
Ce parere au institutiile statului in domeniu?
Pentru performanta obtinuta la OLTCHIM , marele roib alb merita sa fie premiat cu confiscarea averii de prin lume si din zona si cazarea la ospitalierul Jilava pentru citiva ani buni.
Ce parere au institutiile statului in domeniu?