Anda Vlad
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea se pregăteşte de reorganizarea activităţii, scopul fiind acela de a evita supraaglomerarea paturilor. Potrivit unei dispoziţii recente a Ministerului Sănătăţii, acolo unde sunt secţii supraaglomerate (unde pacienţii stau câte doi în pat, cum ar fi secţia Medicală), dar şi structuri în care adresabilitatea este scăzută, ministeriabilii au solicitat managerilor să analizeze gradul de ocupare al paturilor şi situaţia din fiecare unitate, dându-le posibilitatea ca, în funcţie de necesităţi, să modifice structura unităţii sanitare.
Bolnavii din secţiile aglomerate, redistribuiţi
O altă soluţie de moment se referă la internarea pacienţilor unei secţii supraaglomerate în alte secţii libere. „O astfel de posibilitate este binevenită, dar trebuie să ţinem de cont şi de specialităţile compatibile. Avem de-a face cu două grupe medicale: Chirurgie şi Medicină Internă şi nu putem muta pacienţii din prima categorie în cea de-a doua. În prezent, toate secţiile spitalului sunt aglomerate, dar putem face o reorganizare a unităţii, pe termen scurt”, a precizat managerul SJU Vâlcea, Georgeta Sălişte. Managerii şi directorii medicali vor fi responsabili pentru utilizarea eficientă a paturilor din unităţile sanitare, astfel încât să fie evitat disconfortul pacienţilor.
Internări mai puţine
Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea au recomandat şi ei conducerii Spitalului Judeţean să acorde o atenţie mult mai mare internărilor pe care le fac medicii, dar şi organigramei unităţii. În acest moment, spitalul are mai mult personal de îngrijire sau la birouri decât medici specializaţi. „Ar trebui să revizuiască organigrama, pentru că au o grămadă de infirmiere şi foarte puţini medici”, a apreciat Dorel Constantinescu, purtătorul de cuvânt al CAS Vâlcea.
Web Design by DowMedia