Bogdan Pistol nu ştie să facă politică

luni, 28 decembrie 2009

Bogdan Pistol nu ştie să facă politică

Tiberiu Pîrnău

Pentru Prâslea Pistol al politicii vâlcene, anul 2009 a fost unul dulce-amar. A fost dulce pentru că a devenit printr-un vot mincinos preşedintele PNL Râmnicu Vâlcea. Mincinos în sensul că s-a minţit pe el însuşi că participă la o confruntarea politică adevărată. Bogdan Pistol a concurat aproape singur în competiţia pentru preşedinţia organizaţiei municipale şi în mod „surprinzător“ a ieşit pe locul I. Bucureşteanul Adrănel Cotescu a candidat de formă. Acesta este adevărul. Şi un copil de grădiniţă ştia că Bogdan Pistol va învinge. Chiar şi în aceste condiţii Pistol(ică) a fost nevoit să cumpere la propriu cele mai multe voturi, prin înscrierea în partid pe ultima sută de metri, a unor persoane care nu aveau nici în clin, nici în mânecă cu PNL. Le-a plătit cotizaţiile pe câteva luni şi oamenii au votat cum li s-a spus. Aşa s-a trezit Bogdan Pistol – împărat, pardon – preşedinte, peste puţin mai mult decât... nimic.

Marele looser în confruntarea cu Mircia Gutău a fost o perioadă în al nouălea cer, nu i-a mai ajuns nimeni cu prăjina la nas. Prezent toată ziua pe posturile locale de televiziune, Prâslea cel necopt la minte a luat-o razna şi s-a apucat să-i înjure, să-i ia la mişto pe oamenii, care l-au făcut om şi care-l vor ajuta să redevină ce a fost în urmă cu trei ani de zile. Un anonim în colbul Bucureştiului. Pentru imberbul Pistol anul a fost amar şi pe alocuri acru deoarece a pierdut contactul cu banul public. Nu i-au mai intrat miliarde de lei în conturi, aşa cum îi intraseră în guvernarea liberală, când firma sa de „construcţii“ cu doi angajaţi câştiga pe bandă rulantă licitaţii publice la primăriile galbene.

Junele cu faţă de miel blând şi suflet de câine turbat l-a trădat în acest an pe cel care i-a pus o pâine albă în mână, de fapt un cozonac, pe Emilian Frâncu, omul care a construit aproape de la zero PNL Vâlcea. I-a înfipt cuţitul în spate, preferându-l pe Cristian Buican, pe care-l consideră o marionetă, un ins nepregătit politic numai bun de dus de nas. Trădarea este în ADN-ul său. Buican va simţi pe propria piele. La fel şi Dan Niţu, cel de care-şi râde în barbă acelaşi Pistol - care se consideră un fel eminenţă cenuşie a liberalilor vâlceni. Ce blasfemie! Pe la chermeze, când o mai ia „pe ulei“, strigă sus şi tare că el este adevăratul lider al PNL la Vâlcea, iar ceilalţi sunt nişte simpli executanţi ai ordinelor emanate de Excelenţa Sa.

Penibil şi demn de milă a fost Pistol (la fel ca acea cocotă masculină numită Crin – o floare otrăvită aruncată în sânul PNL) în noaptea de şapte decembrie, când s-a bucurat prea devreme pentru o victorie iluzorie a lui Mircea Geoană – PSD. În noaptea aceea a defilat pe străzile Râmnicului, împreună cu pesediştii vâlceni şi a zbierat ca scos din minţi în faţa sediului PD-L şi a Instituţiei Prefectului. Un caracter bolnav. Alături de Gigi Matei şi Mihai Persu - PSD s-a apucat să-şi contureze sferele de influenţă în judeţ şi să numească şefii la instituţiile publice din judeţ. A fost din nou „împărat“ pentru o noapte. 

Acum a dispărut, s-a dat la fund, aşteaptă să vină vremuri mai bune, când logoreea sa verbală va da din nou în clocot.
Cu fiecare gest, cu fiecare vorbă, Bogdan Pistol dovedeşte că habar nu are de politică, că este un mediocru, un om care mai trebuie să trăiască, să citească, să meargă la facultate, la liceu, la şcoala generală, la grădiniţă...să-şi însuşească, aşa cum trebuie, cei şapte ani de-acasă. Bogdan Pistol este o mare dezamăgire, un rateu al tinerei generaţii. Oricât de sus va ajunge în viaţă acest personaj de telenovelă trebuie să ştie că în anul 2009 a ratat examenul politic şi social.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe