Primarul Mircia Gutău despre consilierul liberal Ion “ContraÔÇ£

duminică, 1 noiembrie 2009

• Primarul Mircia Gutău despre consilierul liberal Ion „Contra“ - Nicolae:

„Se vede că aţi lucrat prea mult în subteran, când aţi ieşit la suprafaţă, soarele v-a orbit!”

• majoritatea consilierilor locali şi Primăria Râmnicului au acceptat mai multe condiţii impuse de Ministerul Apărării, în vederea construirii pasajului suprateran „Tudor Vladimirescu”

Petre Coman

Dezbateri încinse au fost în şedinţa Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, de joi, 29 octombrie 2009, odată cu propunerea de modificare şi completare a HCL nr. 292/12 octombrie 2009, de trecere a unor terenuri din proprietatea Ministerului Apărării în administrarea primăriei în vederea construirii pasajului suprateran „Tudor Vladimirescu”. Consilierul local PNL Ion Nicolae s-a arătat nemulţumit de costurile suplimentare pe care le implică acest proiect şi a adus din nou în prim plan varianta unui... pasaj subteran care nu ar fi condus la cheltuieli de expropriere.

Primarul Mircia Gutău a precizat însă că varianta de pasaj suprateran a fost aleasă de specialiştii şi arhitecţii din domeniu, care au făcut măsurătorile şi studiile la faţa locului. În plus, varianta pasajului subteran nu putea să acopere decât porţiunea din dreptul bulevardului Tudor Vladimirescu, fără să includă şi bretelele de legătură sau strada spre Compexul Dovali. „Probabil că vreţi acum să facem un tunel care să ajungă de la Vâlcea la Sibiu? Se vede că aţi lucrat prea mult în subteran, în mină, pentru că v-a afectat, iar când aţi ieşit, soarele v-a orbit!” i-a spus primarul Mircia Gutău lui Ion Nicolae. Până la urmă, cu majoritate de voturi, s-a aprobat propunerea de modificare şi completare a HCL nr. 292/12 octombrie 2009.

Prin Hotărârea nr. 292/12 octombrie 2009, Consiliul Local a aprobat solicitarea de trecere a imobilului-teren în suprafaţă de 3.635 mp, afectat de realizarea tronsonului bulevardului Tineretului pe segmentul cuprins între bulevardul Tudor Vladimirescu şi strada Nicolae Bâlcescu, din domeniul public al stalului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea şi administrarea Consiliului Local.

Articolul 2 al hotărârii mai sus menţionate, precizează că „în vederea transmiterii imobilului-teren, municipiul Râmnicu Vâlcea va îndeplini condiţiile impuse prin avizul MAN nr. A13677/07.10.2009, respectiv: refacerea pavilioanelor O şi Z pe amplasamente din incinta UM 01784 Râmnicu Vâlcea ce vor fi puse la dispoziţie de aceasta, a reţelei de apă pe lungimea de 324 m precum şi a racordului la conducta de termoficare, cu fonduri din bugetul local al municipiului. Primăria va asigura proiectarea, autorizarea şi executarea obiectivelor respective în suprafeţele şi tipul construcţiei existente la data adoptării hotărârii”.

Luând act de Hotărârea Consiliului Local nr. 292/12 octombrie 2009, în vederea iniţierii procedurilor de transfer a părţii din cazarma 559 Râmnicu Vâlcea in suprafaţă de 3.635 mp, afectată de prelungirea străzii Tineretului, Ministerul Apărării Naţionale a solicitat o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea, în vederea stabilirii tuturor reglementărilor ce se impun ca urmare a solicitării Consiliului Local formulată prin hotărârea mai sus amintită. Astfel, s-a constatat că în art. 2 al Hotărârii HCL 292 au fost preluate doar condiţiile impuse în avizul MAN, fără a se ţine cont şi de cele din Minuta nr. A1558/27.03.2009, conform căreia se impunea refacerea conductei de apă pe lungimea 18 m, precum şi refacerea împrejmuirii pe lungimea de 324 m.

Deasemenea, prin Minuta nr. A5016/20.10.2009 s-a stabilit ca din pavilionul O în suprafaţă totală de 418 mp, afectat parţial de construirea bulevardului, să fie reconstruită pe alt amplasament numai suprafaţa afectată, respectiv 151 mp, în cazul în care expertiza tehnică va stabili că acest lucru este posibil şi să fie expertizat, modernizat si consolidat dacă se impune, pavilionul F construit în anul 1898, amplasat în imediata apropiere a obiectivului de investiţie ce urmează a fi realizat de municipiu, şi care ar putea fi afectat de traficul rutier ce se va desfăşura pe acest bulevard.

Astfel, după transmiterea imobilului-teren, Primăria Râmnicului va executa pe cheltuiala proprie următoarele lucrări: construirea unui pavilion în cazarma 559 Râmnicu Vâlcea, în suprafaţă de 220 mp, în echivalent cu suprafaţa afectată a celor două pavilioane, iar dacă în urma expertizârii tehnice rezultă că pavilionul O nu poale fi demolat parţial şi folosit ulterior conform destinaţiei, municipiul va realiza în cazarma 559, o construcţie care să însumeze suprafeţele construite desfăşurate ale celor două pavilioane, respectiv 487 mp; refacerea reţelei de alimentare cu apă pe lungimea de 18 m;

refacerea împrejmuirii pe noua limită de proprietate a cazărmii 559, pe o lungime de 324 m; refacerea racordului la conducta de termoficare; expertizarea, modernizarea şi consolidarea dacă se impune, a pavilionului F construit în anul 1898 amplasat în imediata apropiere a obiectivului de investiţie ce urmează a fi realizat de municipiu, şi care ar putea fi afectat de traficul rutier ce se va desfăşura pe acest bulevard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2025 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe