Maratonistul Andrei Roșu a alergat peste 100 de km pentru a atrage atenția asupra defrișărilor ilegale din Valcea

joi, 8 octombrie 2020

Maratonistul Andrei Roșu a alergat peste 100 de km pentru a atrage atenția asupra defrișărilor ilegale din țara noastră. Sportivul a traversat, timp de 3 zile, sute de hectare de păduri din Alba și Vâlcea, din care au mai rămas doar cioatele - mentioneaza stirileprotv.ro

Cursa a fost organizată de activiștii de la WWF România, care au lansat o petiție online pentru modificarea legii de combatere a exploatării ilegale a lemnului.

“Maratonul nePădurilor”, aşa cum a fost numit de organizatori, a început în Munții Lotrului.

Andrei Roşu, maratonist: “Sunt în judeţul Vâlcea, Munţii Lotrului şi am ajuns într-o zonă unde în urmă cu 10 ani cu prietenii de la WWF aici erau 129 de hectare de pădure care au dispărut pur şi simplu, s-au făcut dosare penale, dar nu s-a mai auzit nimic de atunci. Vă daţi seama 129 de hectare înseamnă 200 de terenuri de fotbal, 200 de arene. Vezi numai cioate, cioate unde erau doar arbori.”

Radu Melu, manager WWF: “Munţii Lotrului, judeţul Vâlcea, o zonă nevralgică pentru pădurile noastre. Nu este greu să găsim zone cu probleme în pădurile noastre, însă este greu să găsim dosare finalizate, anchete duse la bun sfârşit şi tocmai de aceea avem tăieri ilegale, dar nu avem vinovaţi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe