12 nereguli descoperite de inspectorii Curții de Conturi la Primăria comunei Amărăști

miercuri, 11 martie 2020

 

Anul trecut, inspectorii Curții de Conturi au fost la Primăria Amărăști fiind descoperite 12 nereguli săvârșite în anul 2018. Concret, nu s-a efectuat regularizarea cu bugetul de stat a sumelor alocate din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate de calamități, primite de către UATC Amărăști. Primăria nu a evidențiat în conturi de ordine și evidență, la data de 31.12.2018, garanțiile de bună execuție constituite. Nu s-a înregistrat în evidența contabilă, conform prevederilor legale, a unor operaţiuni de intrare a unor elemente patrimoniale de natura titlurilor de participare. Neoperarea în evidența pe plătitor (evidența separată) și neînregistrarea în evidența contabilă în conturile extrabilanțiere corespunzătoare, a creanțelor bugetului local asupra contribuabililor pentru care s-a constatat starea de insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile. Nu a fost organizat compartimentul de audit intern conform prevederilor legale.

Modul de stabilire, evidențiere și urmărire a încasării veniturilor bugetare, în cuantumul și la termenele stabilite de lege: neaplicarea măsurilor de executare silită, conform prevederilor legale și normelor de aplicare ale acestora, pentru obligații de plată restante din impozitul pe clădiri; nestabilirea în cuantumul legal al impozitului pentru clădirile aflate în proprietatea contribuabililor persoane juridice și care nu au fost reevaluate în ultimii 3 ani; nu s-a stabilit corect și nu a fost încasată taxa pentru vizarea anuală a autorizației privind desfășurarea activității de alimentație publică de către persoanele juridice care o datorau.

Primăria nu a efectuat inventarierea tuturor elementelor patrimoniale la termenul prevăzut de lege pentru anul 2018. La Școala Gimnazială Comuna Amărăști, inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii pentru anul 2018 nu s-a efectuat și nu s-a valorificat în contabilitate cu respectarea prevederilor legale. Nu a fost efectuată reevaluarea tuturor elementelor patrimoniale de natura terenurilor și clădirilor aflate în patrimoniul public și privat al comunei, la termenul prevăzut de lege. Neurmărirea respectării clauzelor contractuale referitoare la încasarea redevenței și necalcularea de penalități de întârziere pentru neachitarea acesteia de la operatorul serviciului de salubrizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe