Acest lucru a fost evidențiat de Asociația columbiană a gazelor naturale (Naturgas), ținând cont de Decretul 2051 din 13 noiembrie 2019 care modifică tariful vamal pentru importul vehiculelor.
„Sprijinim decizia Ministerului Comerțului, Industriei și Turismului, Ministerului Finanțelor și Creditului Public și Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile de a reduce taxa tarifară la 5% pentru importul vehiculelor cu motore care funcționează exclusiv pe gaz natural, care răspunde nevoii de a încuraja mobilitatea durabilă în țară și care îmbunătățește calitatea aerului și sănătatea columbienilor ”, a declarat Orlando Cabrales Segovia, președintele Naturgas.
Decretul explică faptul că Comisia pentru Vamă, Tarife și Comerț Exterior, a recomandat reducerea tarifelor pentru a respecta angajamentele internaționale și politicile publice legate de protecția sănătății umane, îmbunătățirea calității aerului și reducerea dependenței de combustibilii fosili neregenerabili.
Sursa: https://www.gnvmagazine.com/en/colombian-natural-gas-vehicles-will-have-tariff-reduction/
În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.
Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.
Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.
Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.
Web Design by DowMedia