Agenda politică

luni, 17 aprilie 2006

Agenda politică
 

PNL

Vineri, la sediul organizaţiei Vâlcea a fost prezent alături de deputatul Emilian Frâncu ministrul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Vasile Lupu şi directorul general Romsilva, Simion Matei.Cei doi au prezentat prevederi ale noi legislaţii, care pare favorabilă atât statului, cât şi proprietarilor de păduri dar care mai mult ca sigur va fi altfel percepută de cei care nu au din ce să trăiască şi să-şi plătească impozitele.Iar pentru cei care se ocupă cu defrişări va fi şi mai rău. Dar ce mai contează câteva voturi pierdute?
 

PSD

Deputatul Aurel Vlădoiu lucrează la redactarea unui proiect de lege care intenţionează modificarea actualului sistem de strângere a taxei pentru abonamentul TV. Sistemul actual condiţionează plata facturii la consumul de energie electrică de plata abonamentului TV şi dezavantajeaza mii de societăţi comerciale din România care sunt obligate să plătească această taxă de două, trei ori, chiar dacă nu au televizoare.
 

PAS

Constantin Rotaru, preşedintele PAS, dovedeşte în continuare că se poate face politică fără reflectoare şi fără scandal. Organiţia vâlceană s-a întărit cu noi oameni de valoare şi în curând va coopta chiar câţiva aleşi locali. Nu spunem de unde pleacă ei că peţitori sunt mulţi…
 

PC

Dumitru Buşe, preşedintele  Consiliului Judeţean şi-a pus în alertă toţi activiştii cu experienţă. După campania reuşită de « înmulţire » a primarilor pe bază de îndoctrinare a acestora cu idei conservatoare energicul lider PC nu poate rata ocazia de a face o nouă mişcare. În Capitală mai mulţi tineri pesedişti au virat spre PC. Ei au acuzat „vanghelizarea” . În Vâlcea PC va lua câţiva pesedişti tineri. Pe alte criterii. Şi pe alt preţ. Doi oricum sunt liberi de contract. Şi doi se tem că listele vor fi făcute de Câlea.
 
PD

La Vâlcea ca şi în majoritatea judeţelor democraţii se îndepărtează de aliaţii lor din PNL şi, cu aceiaşi dibăcie din perioada ţărănistă, lasă toate nerealizările şi eşecurile în seama aliaţilor. În Parlament PD a votat alături de PSD şi partidele din opoziţie iniţiativa celor din partidul conservator de a se reduce TVA la produsele de bază. Un vot populist şi neloial din partea unora care profită din greu şi care au pus mâna pe posturi bune prin toate judeţele. Inclusiv în Vâlcea unde au lăsat activişti adevăraţi de la liberali cu ochii în soare. Şi unde deja unii din eşalonul doi se pregătesc de plecare.
 
PRM
 
Nicolae Pătru a acuzat-o pe Anuţa Handolescu, prefectul Vâlcii că este capul unei mafii şi că alături de şeful Poliţiei Vâlcea a trucat o licitaţie importantă. Atacul liderului PRM are la bază un telefon primit de la liberali. De la un liberal. În acelaşi timp riposta celor din PD (foşti colegi ai doamnei Handolescu) va fi necruţătoare. Şi tot un liberal va finanţa o serie de procese. Imaginea adevărată a domnului Pătru cel cinstit, necorupt şi extrem de interesat de banii publici va fi însă prezentată de noi. Staţi aproape !
 
PPCD

Ţărăniştii vâlceni au primit câteva întăriri neaşteptate. De curând au reuşit reactivarea unor foşti membri importanţi care se retrăseseră din politică. De asemenea au înregimentat aleşi locali care realizează că nu vor mai fi puşi pe liste pe locuri eligibile la localele următoare.În judeţ au poposit, în secret, şi doi foşti parlamentari ţărănişti care se pricep la jocuri. Inclusiv la cele cu bani mulţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe