Pe Valea Lotrului șerpuiește unul dintre cele mai pitorești drumuri turistice din județul Vâlcea. Râul Lotru are o lungime de 77 km. Valea Lotrului străbate zone agroturistice, trei lacuri, cascade și stațiuni montane.
Apele râului Lotru, care străbat întreaga vale, umplând-o cu nenumărate atracții turistice, se varsă în râul Olt. Râul Lotru izvorăște din Munții Parâng, de la altitudinea de 1830 m. Izvorul râului este considerat pârâul Gâlcescu, care traversează o zonă glaciară. Râul are o lungime de 77 km, iar valea Lotrului este străjuită de Munții Lotrului, la nord, și de Munții Căpățânii, la sud. Denumirea râului se crede că vine de la cuvântul latinesc latrone, care însemnă tâlhar.
DN7A, care străbate valea Lotrului, este unul dintre cele mai pitorești drumuri turistice din județul Vâlcea. El străbate mai multe zone agroturistice, ocolește trei lacuri, întâmpină cascade și traversează două stațiuni montane. Tot pe acest drum se ajunge și în cel mai nou și modern domeniu schiabil din România, Transalpina Ski Resort.
Pe Valea Lotrului se găsesc numeroase obiective turistice, în special naturale. Doar o mică parte sunt accesibile turistului obişnuit, restul fiind situate la distanţe mari faţă de principalele artere de circulaţie. Cele mai valoroase situri naturale sunt Melcii Doabrei (Carapacele Doabrei), Pietrele cu găuri de pe Doabra şi Valea Glodului, cascadele Moara Dracilor şi Apa Spânzurată (din bazinul Latoriţei), cascada Scoruşu şi lacurile glaciare Gâlcescu, Vidal, Pencu, Păsări, Zănoaga, Iezerul (de la izvoarele Lotrului), Iezerul Latoriţei şi Muntinu (de la izvoarele Latoriţei), peşteri şi alte fenomene carstice precum Peştera Laptelui, portalul de la gura peşterii, Poarta Soarelui, avenul Gaura Zmeilor etc.
Web Design by DowMedia