În 30 de ani, singurul traseu de cale ferată modernizat în România a fost cel dintre Bucureşti şi Constanţa. O lucrare de un miliard de euro, pentru care, spun procurorii DNA, mita a urcat la 20 de milioane de euro. Din Capitală, trenul direct face doar două ore până la malul mării, acolo unde unele staţiuni celebre cândva sunt pe cale de dispariţie.
Stresaţi de ciudatele privatizări guvernamentale, zeii distracţiei au părăsit Olimpul românesc. Perla litoralului de altădată... şi-a pierdut splendoarea. Iar localnicii ...speranţa.
„Am ajuns în punctul în care nu mai am de la ţara asta nicio aşteptare. Doar dezamăgiri- Nimeni nu are nici cel mai mic interes să facă ceva. Nu le pasă, pur şi simplu!- Probabil sunt prea preocupaţi de furat, decât să facă turismul să meargă”, spune Mihaela, localnică din Olimp .
Sezonul estival a început oficial de luna trecută. Degeaba. S-au dus peste patru săptămâni dar în staţiunea Olimp... turiştii sunt rari şi deloc încântaţi de ce văd. Emil a venit cu soţia. Pentru 5 nopţi de cazare au plătit 600 de lei, în tichete de vacanţă. De mâncat... mai puţin la terasă, mai mult de la alimentară.
„Aici, în partea asta, când m-am uitat... pe cuvânt, era dezastru. (- Care-i explicaţia?) Unde te uiţi... privat, privat, privat. Şi... nu face nimic! Păi să veniţi la Braşov. Eu sunt de la Braşov. La noi acolo e boboc, tăticule. (- Aveţi vreo posibilitate de relaxare, de distracţie, dincolo de plajă, aici?) - Nu! N-am găsit nimic! - Bate vântul! Toată lumea vopseşte, toată lumea... Bine... se pregăteşte”, spune Emil, turist.
Mimi priveşte marea de pe-un şezlong, lângă plaja prezidenţială Neptun. Ţărmul este curat aici, nisipul fin, fără scoici înţepătoare. Îi place locul, dar... o şochează lipsa de respect faţă de turişti pe care a întâlnit-o din loc în loc.
Citeste mai mult aici: https://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/raport-de-tara-2019/1145445-1145445
Web Design by DowMedia