Potrivit situaţiilor financiare aferente anului trecut, publicate de Ministerul Finanţelor, SC Wipro Infrastructure Engineering SA (fosta fabrică Hervil) a înregistrat creşteri ale încasărilor, cifrei de afaceri, dar a continuat să aibă pierderi, comparativ cu situaţia din 2016. La 31 decembrie 2017, SC Wipro Infrastructure Engineering SA a avut o cifră de afaceri de 36,1 milioane de lei, venituri de 36,1 milioane de lei, cheltuieli de circa 40 milioane de lei şi pierderi de 3,7 milioane de lei. La finele anului trecut, SC Wipro Infrastructure Engineering SA avea datorii totale de 17,2 milioane de lei, 195 de salariaţi, active imobilizate de 15 milioane de lei şi tipul de activitate, conform clasificării CAEN, „Fabricarea de motoare hidraulice”. În comparaţie, în 2016, SC Wipro Infrastructure Engineering SA a realizat afaceri de 28,47 milioane de lei, încasări de 29,3 milioane de lei, cheltuieli de 30,7 milioane de lei şi pierderi de 1,4 milioane de lei. La începutul anului 2013, Wipro Infrastructure Engineering, o companie de producţie din grupul controlat de miliardarul indian Azim Premji, prelua producătorul de pompe şi compresoare SC Hervil SA de la omul de afaceri Luigi Pepenel Gheorghe, care deţinea peste 95% din acţiuni. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar a marcat intrarea grupului indian şi în producţie pe piaţa locală, în condiţiile în care până la acea dată Wipro fusese activ doar prin divizia de tehnologie, IT şi outsourcing cu peste 800 de salariaţi în România. Exportul SC Wipro Infrastructure Engineering SA reprezintă 85% din producţie. Wipro este recunoscută la nivel mondial pentru abordarea sa inovatoare faţă de furnizarea de valoare de afaceri şi angajamentul său faţă de sustenabilitate. Wipro a fost înfiinţată în 1945, în vestul Indiei, iar în anul 1990 a intrat în serviciile IT, fiind printre pionierii în dezvoltarea unor centre de dezvoltare off-shore. În luna martie, Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Wipro Infrastructure Engineering SA l-a ales în funcția de administrator unic al societății Narasimhan Madhusudan, cetățean indian, născut la data de 16 aprilie 1972, pentru un mandat de patru ani, începând cu data de 1 aprilie 2018. Acesta l-a înlocuit pe fostul administrator unic Kunjathaya Neeralike Padmanabha, care era numit în urmă cu 5 ani, imediat după preluarea SC Hervil SA de către SC Wipro Infrastructure Engineering SA. În anul 2015, acţionarii de la SC Wipro Infrastructure Engineering SA au aprobat majorarea capitalului social prin aport în numerar, cu suma maximă de 22,5 milioane de lei, de la valoarea de 1,8 milioane de lei, la valoarea maximă de 24,3 milioane de lei, în vederea atragerii de lichidităţi necesare strategiei de dezvoltare prin investiţii a societăţii, îmbunătăţirii indicatorilor de performanţă, a situaţiei financiare şi a structurii pasivului întreprinderii.
Web Design by DowMedia
Nu mai mira pe nimeni acest lucru.
Jigodismul indienilor a lucrat si in acest sens. Pacat de salariatii de buna credinta care nu au nicio vina ca , patronul prin reprezentantii sai , este impotent.
Daca nu au fost romanii in stare sa rentabilizeze aceasta societate comerciala , atunci sa nu asteptam minuni de la altii.