Opel Astra este disponibil acum cu CNG

vineri, 1 septembrie 2017

Modelul compact și hatchback compact de la Rüsselsheim poate fi comandat acum cu un sistem CNG montat din fabrică. Bazat pe modelul 1.4 Turbo ECOTEC, acest model de ardere a gazelor naturale oferă 110 CP și cuplu de 200 Nm, disponibil între 2.000 și 3.600 rpm, ceea ce îl face comparabil cu cel al concurenților VW Golf TGI și SEAT Leon TGI.
Din punct de vedere al eficienței, Astra CNG, care va fi dezvăluită la IAA luna viitoare, utilizează între 4,1 și 4,3 kg de gaz natural comprimat la 100 km (potrivit testelor NEDC, standardul actual europeande testare al consumurilor autovehiculelor. De la 1 septembrie 2017 acest sistem va fi înlocuit de unul mai dur, numit WLTP). Buteliile sale duble de tip 4 cu fibră de carbon pot stoca până la 19 kg de gaz natural comprimat, în timp ce rezervorul de benzină poate fi umplut cu 13,7 litri de benzină fără plumb. Pentru a ajuta șoferii să folosească CNG cât mai mult posibil, stațiile de benzină care oferă gaze naturale sunt stocate în sistemul de navigație al mașinii.
Sursa: http://www.fleeteurope.com/en/news/opel-astra-now-available-cng


Despre IAA. În conformitate cu Wikipedia, Internationale Automobil-Ausstellung sau Expozitia Internationala de Automobile, este cel mai mare show auto din lume. Se desfășoară anual, vehiculele de pasageri (inclusiv unele motociclete) prezentate în anii cu număr impar în Frankfurt pe Main, și vehicule comerciale prezentate în anii cu număr par în Hanovra, Germania.
IAA este organizată de Verband der Automobilindustrie (VDA) - Asociația Industriei Auto din Germania - și este programată de Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile. În prezent, showroomul din Frankfurt ocupă douăsprezece clădiri.

În România Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizeaza implementarea a 9 statii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat ( CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este  derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele ( INEA ) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe