Distracţie pe bani publici în Franţa

joi, 9 martie 2006

10 PENTRU VÂLCEA

Distracţie pe bani publici în Franţa

• aproape 300 milioane lei cheltuite pentru o vizită de 6 zile a consilierilor judeţeni

• Ion Cîlea s-a retras din delegaţie pentru a nu i se înscena un nou ATOP

    Nu mai puţin de 8 consilieri judeţeni, cărora li se adaugă alţi doi salariaţi ai Consiliului Judeţean, vor petrece 6 zile în Franţa, sub pretextul unei acumulări de experienţă în ceea ce priveşte investiţiile din această ţară. Excursia va costa bugetul judeţului Vâlcea nu mai puţin de 288 milioane lei. Ca întotdeauna, aleşii n-au nici o jenă atunci când trebuie să fugă la plimbare prin ţări străine pe banii publici.

Cîlea suflă şi-n iaurt

Cu ocazia şedinţei de Consiliu Judeţean de luni, unul dintre cei care trebuiau să plece în Franţa, vicele instituţiei, Ion Cîlea, s-a retras din delegaţie. Motivele invocate de acesta: lipsa de timp şi teama de consecinţele unui nou ATOP. Surse din PSD spun că Ion Cîlea a vrut în acest fel să se ferească de necazuri similare celor pe care le-a avut după ce a făcut parte din ATOP. Ars cu ciorbă, Cîlea suflă şi în iaurt! În locul său se va duce vicele PSD Vâlcea, Ştefan Prală. Lista finală cu cei care vor pleca în Franţa este următoarea: Ştefan Prală, Gheorghe Vieru, Iulian Comănescu, Marin Victor, Romulus Bulacu, Vetuţa Ciocan, Samoil Vâlcu, secretarul CJ – Constantin Dirinea şi directorul Direcţiei de Integrare Europeană – Carmen Alexandrescu. Nimeni nu a înţeles de ce din delegaţie face parte şi secretarul CJ, Constantin Dirinea. Cei trei membri din conducerea CJ nu au vrut sub nici o formă să plece în Franţa. Toţi au găsit motive să stea acasă: Dumitru Buşe – sănătatea, Nicolae Pătru – grija faţă de banul public, Ion Cîlea – lipsa de timp.

Consilierii judeţeni se ţin de excursii

  Pentru programul pompos intitulat „Promovarea comunităţilor locale din România în spaţiul Uniunii Europene” organizat în Regiunea Bouche-du-Rhone în Franţa în perioada 28 martie – 2 aprilie, vor fi cheltuite 288 milioane lei: 2.650 euro va costa transportul cu avionul, 600 euro – transportul intern, 3.000 euro – cazarea şi 1.750 euro – diurna.
Scopul deplasării va fi realizarea de contacte cu omologi din Franţa pentru identificarea unor posibilităţi de colaborare la diverse paliere administrative şi economice. În plus, se va susţine şi o prezentare a oportunităţilor din judeţul Vâlcea, a planului de investiţii propus pentru anii 2006-2013, în scopul atragerii investitorilor străini care să realizeze lucrări în Vâlcea. O altă delegaţie de consilieri judeţeni va pleca în perioada 6-12 aprilie pentru vizitarea a 3 centrale termoelectrice în Austria, Germania şi Ungaria, de data aceasta nu pe bani publici. O a treia delegaţia va pleca la sfârşitul lunii august în Austria.

• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe