Şoferul firmei lui Adi de la Vâlcea, amendat că blocat un sens de circulaţie

luni, 20 august 2007

 Haos în circulaţia rutieră din Vâlcea

Şoferul firmei lui Adi de la Vâlcea, amendat că blocat un sens de circulaţie

Vineri, Poliţiştii vâlceni au pus de-a acţiune ca de sfârşit de săptămână. Scopul era acela de a prinde infractori, de a-i disciplina pe şoferii care calcă pe bec şi de ce nu, dacă mai pică în plasă vreun urmărit general, totul ar fi fost OK. Acţiunea coordonată de şeful Poliţiei Municipiului şi şi adj. şefului IPJ Vâlcea, pe linie Rutieră, a dat şi ceva roade. 
Prima parte a acţiunii s-a desfăşurat la lumina zilei, urmând ca cealaltă parte să fie “incognito”, fără ştirea presei. Pe lângă poliţiştii de la Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea, şi cei ai Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, au fost chemaţi “la arme”,  să dea o mână de ajutor şi câţiva jandarmi dar şi poliţiştii comunitari. Se face planul de acţiune, se spun zonele de “atac”, se stabilesc echipajele, iar ziariştii, la alegere, îşi aleg echipajul, fie de Ordine Publică, fie de Rutieră. Am optat pentru zona Nord a oraşului Râmnicu Vâlcea, cu un echipaj de Rutieră format din agenţii Cristian Niţescu şi Alexandru Nicolae. Pe Bulevardul calea lui Traian, ne taie faţa, deşi eram pe culoarea verde a semaforului un autoturism cu numere de Sibiu. Poliţistul de la volan, întoarce val-vârtej după şoferul contravenient, iar soţia omului se disculpă. “Nu a fost foarte atent că a trecut pe roşu. Mergeam la Stăneşti la părinţii mei, iar prin Vâlcea am trecut să vizităm o soră. Noi am avut până acum o Dacie, iar soţul meu de vreo doi ani nu a prea condus. Aşa este el mai grăbit!, se lamentează femeia care priveşte cum bărbatul ei, Gheorghe Poenariu a rămas pentru 30 de zile fără permis.

A uitat lumânările acasă şi a întors pe linie continuă

Următorul în plasa Poliţiei este un motoscuterist, care nu vrea să fie pozat. Cristi P. (43 ani), din Râmnicu Vâlcea are motoscuterul înregistrat în Italia şi nu avea nici cască de protecţie. Următoarea maşină care a atras atenţia celor doi poliţişti a fost Fordul de la firmă al cunoscutului manelist Adi de la Vâlcea. Pe strada Republicii, maşina cu nr. VL-04-UHG era oprită neregulamentar pe banda a doua de circulaţie, prima fiind impracticabilă tot din cauza maşinilor staţionate. Şoferul de la firma manelistului, Nicolae Popescu s-a oprit la o terasă să se răcorească cu un suc. Pentru oprirea interzisă a primit o amendă de 78 de lei şi două puncte penalizare. Un alt şofer, Marius Ion Manolache a fost amendat că a întors pe linei continuă, intrând pe interzis. Amenda a fost una usturătoare, de 300 de lei şi puncte penalizare. În bariera din imediata vecinătate a Institutului Militar Panait Donici, nu “pică” nimic. “Sunt cu zecile care forţează trecerea, şi trec printre semibariere când acestea sunt puse şi indică roşu. Ieri însă... pauză”. O doamnă este iertă, că a întors pe linie continuă. “Merg la o înmormântare şi uitaţi am florile în maşină dar am uitat lumânăruile şi de aceea m-am întors. Nu mă pozaţi că sunt directoare de grădiniţă şi mă vede lumea şi n-am nici dinţi în gură”, se vaietă doamna de la volanul unui Logan. Cade însă în plasă un... motoscuterit, fără cască. “E ultima dată când mă mai urc pe motoscuter, că azi l-am vândut. La ghidon era noul proprietar aşa că nu cumpăram o casă pentru o zi”, spune exproprietarul, Gheorghe Coman, cel care a primit 39 de lei amendă, ultima amendă pe scuterul de care abia s-a despărţit. În jurul orei 13, când prima pate a raziei s-a încheiat, mai pică doi şoferi, unul cu maşină cu număr de Argeş, celălalt de Vâlcea, care au intrat pe... interzis.

Maşina antidrog

Ca o noutate pentru şoferi, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, cms. şef Ilie Voica a spus: “În judeţul Vâlcea a fost adusă o autoutilitară de provenienţă englezească care are în dotare şi aparatură prin care se pot testa persoanele care au consumat droguri. Autoutilitara se află în dotarea compartimentului “Accidente” şi va fi utilizată în tot judeţul în cazul accidentelor mai grave, sau la accidentele uşoare unde se presupune că conducătorul auto a consumat droguri".

Şase de-ale lui “mâncaţi-aş”, ghicitoare sadea

Vineri, după centralizarea rezultatelor, poliţiştii au anunţat că a fost identificat autorul unei înşelăciuni, acesta fiind Narcis Colţoş, care spunea că are maşina defectă şi aşa păcălea pe şoferii naivi şi Constin Niculescu, care se sustrăgea cercetărilor la infracţiunea de tentativă de viol. Au fost identificate vreo şase persoane de-ale lui “mâncaţi-aş” care se ocupau cu ghicitul. Per total, rutieriştii au dat 33 de sancţiuni, pe lângă mopedişti şi şoferi fiind amendaţi şi şapte pietoni. La aşa ploaie de amenzi pe rutieră, îi înţelegem supărarea adj. şefului IPJ Vâlcea, cms. Florian Marin” care spune la supărare că este haos în circulaţia rutieră.
Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe