Beznă, Băsescu, „patinaj“ în sală şi... Cupa Cupelor a rămas la Vâlcea!

duminică, 20 mai 2007

 Oltchim Rm. Vâlcea - Byassen Trondheim 29-29 (în tur 30-24)

Beznă, Băsescu, „patinaj“ în sală şi... Cupa Cupelor a rămas la Vâlcea!

Nu a existat nici un meci al echipei Oltchim Rm. Vâlcea care să creeze atâtea probleme precum finala Cupei Cupelor, însă în nici un caz adversarele n-au reprezentat pericol atât de mare precum cel al riscului nedisputării partidei din cauza unor factori externi. Acum toate acestea au trecut şi, aşa cum se spune în situaţii de acest gen, totul e bine când se termină cu bine!

Norvegienii n-au vrut să se mai joace finala!

Problemele legate de lipsa instalaţiei de aer condiţionat, ce au făcut ba să se oprească reflectoarele din plafon, ba să „transpire“ parchetul, au reprezentat motive de nemulţumire pentru oficialii grupării Byassen Trondheim. Aceştia s-au plâns oficialilor EHF solicitând nici mai mult nici mai puţin să nu se dea drumul la meci. N-au avut câştig de cauză întrucât, organizatoric, clubul Oltchim a reuşit în colaborare cu angajaţii Direcţiei pentru Sport să se achite de toate sarcinile.

Preşedintele Băsescu, prezent în tribună

Motivele întârzierii startului partidei au fost puse şi pe seama sosirii la meci a preşedintelui  Traian Băsescu, care a ajuns cu puţin timp înainte de ora oficială şi a fost primit cu mare simpatie la Rm. Vâlcea. El a stat alături de soţie în tribuna Sălii Sporturilor, avându-i alături şi pe Octavian Belu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, şi pe Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

În prima repriză am făcut instrucţie cu norvegiencele

Chiar dacă au marcat primul gol în startul partidei, acela a fost singurul moment în prima repriză în care Byassen s-a aflat în avantaj. A mai existat o egalitate la scorul de 2-2, apoi, până la pauză, vâlcencele şi-au mărit treptat-treptat diferenţa: 5-3 după reuşitele Adinei (2), Elisei, Maier şi Gâlcă. Chiar dacă de două ori norvegiencele s-au apropiat la două ori la un singur gol (6-5 şi 7-6), reuşitele Steluţei Luca, Adinei Meiroşu, Valeriei Beşe, Ramonei Maier şi Ionelei Gâlcă au dus scorul la 16-9 înainte de pauză. O diferenţă de opt goluri părea imposibil de recuperat într-o repriză, mai ales că după jocul prestat de vâlcence ne-am fi aşteptat ca scorul să capete proporţii. Reuşita Valeriei Beşe din ultimele secunde dinaintea pauzei n-a fost contabilizată de către oficialii partidei.

Revenire incredibilă după pauză a adversarelor

Partea a doua a meciului a fost, în fapt, o transpunere „în oglindă“ a ceea ce s-a petrecut în prima parte. Atunci am avut parte de un iureş vâlcean, în repriza a doua au „defilat“ adversarele. de la 16-9 s-a ajuns la 16-12, însă Elisei şi Meiroşu au mărit diferenţa. După un gol al norvegiencelor, din nou Meiroşu şi Elisei sunt cele care readuc diferenţa la şapte goluri: 20-13. Ambiţioasele nordice au punctat de cinci ori primind doar un singur gol, Steluţa Luca fiind cea care a mai refăcut din când în când anumite diferenţe: 22-18 şi 23-20. Eliminarea Valeriei Beşe şi golul de la 7 metri au contat pentru că Byassen a restabilit egalitatea la 23-23.

Publicul, admirabil

Chiar dacă victoria era periclitată, nu şi câştigarea Cupei, suporterii au fost alături de echipă. Golul Adinei Meiroşu a ridicat publicul în picioare. Urmează minute bune de ratări la ambele porţi. Fetele noastre se precipită în atac, iar în apărare avem mare noroc cu Luminiţa Huţupan, cea mai bună portăriţă din lume. În ciuda golurilor semnate de Adina meiroşu şi Ionela Gâlcă, norvegiencele au trecut în avantaj, 27-26, dar revenim prin Beşe şi Gâlcă. În fine, ultimul gol, cu zece secunde înainte de final, poartă semnătura Ramonei Maier şi nimic nu se mai poate întâmpla: 29-29 şi Cupa Cupelor rămâne la Rm. Vâlcea.

Băsescu, preşedinte-jucător

La finalul partidei, când au fost aprinse artificiile şi vâlcencelor le-au fost oferite medaliile, tricourile de învingătoare şi Cupa Cupelor, pe podium a urcat şi preşedintele Traian Băsescu. Acesta a primit şi el o medalie din partea clubului Oltchim, precum şi o minge de handbal şi un tricou cu autografele handbalistelor de la Oltchim. Traian Băsescu a fost invitat de către Luminiţa Huţupan să execute cinci lovituri de la şapte metri, primele fiind ratate, golul fiind reuşit cu largul concurs al celei mai bune portăriţe din lume. După meci, peste cinci mii de vâlceni au aşteptat în centrul Râmnicului întreaga echipă Oltchim şi pe preşedintele Traian Băsescu pentru a sărbători împreună câştigarea Cupei Cupelor.

Acuzaţii nefondate aduse de către bucureşteanul Filoti

Postul de televiziune TV Sport (Sport.ro) a transmis în condiţii foarte bune meciul de handbal dintre Oltchim Rm. Vâlcea şi Byassen Trondheim. Înaintea orei de start au fost prezentate secvenţe din partida tur, declaraţii ale antrenorului Gheorghe Tadici şi, din studio, s-au făcut diverse comentarii, majoritatea competente. Nu la fel a vorbit ziaristul Dan Filoti, reprezentantul unui prestigios cotidian de sport. Demonstrând că nu cunoaşte fenomenul, acesta a acuzat modul de distribuire a biletelor de către conducerea clubului Oltchim, spunând că patroni de brutării şi măcelării au obţinut pe pile bilete la finală, în detrimentul suporterilor adevăraţi care au însoţit echipa la toate meciurile de pe teren propriu. Nimic mai fals! Cei care au însoţit echipa în momentele de dinaintea finalei, suporterii fideli, îşi achiziţionaseră tichete-abonament şi nimeni nu i-a împiedicat pe aceştia să asiste la finală. Un reprezentant al presei centrale era cu atât mai puţin îndreptăţit să se plângă de activitatea organizatorică a clubului Oltchim cu cât presa centrală a fost tratată întotdeauna preferenţial comparativ cu presa locală ce a însoţit întotdeauna echipa la meciurile din competiţiile internbe şi n-au beneficiat de privilegii pentru a asista la meciurile de peste hotare. 

Sala Sporturilor Traian nu mai corespunde performanţelor echipei!

• instalaţia de aer condiţionat nu face faţă căldurii; instalaţia electrică a dat semne de slăbiciune, prin plafon, uneori mai plouă

Primul semnal de alarmă tras de noi referitor la faptul că Sala Sporturilor Traian este mult prea mică pentru o echipă atât de mare se referea la numărul de locuri din tribune. De aceea „gluma“ noastră cu montatul parchetului pe stadionul din Zăvoi a fost bine „gustată“ şi probabil că de s-ar fi pus în vânzare 10 mii de bilete s-ar fi dat ca pâinea caldă. Imaginile cu lumea stând la cozi imense pentru un bilet şi aglomeraţia de la intrarea în Sala Sporturilor Traian au făcut ocolul televiziunilor. Panica era cât pe ce să pună stăpânire asupra celor prezenţi când lumina Sălii Sporturilor s-a stins la mai puţin de 15 minute înainte de joc. „Pana“ a fost remediată, zvonurile înteţindu-se pe tema existenţei sau nu a unui generator de rezervă, nu puţini fiind cei care s-au temut ca nu cumva meciul să nu se mai dispute şi vâlcencele să piardă trofeul la „masa verde“.
Un alt mare inconvenient al „bătrânei“ Săli îl reprezintă instalaţia de aer condiţionat. Lipsa acestuia a transformat sala în saună, parchetul umezindu-se cu uşurinţă. Dacă mai adăugăm faptul că au fost momente în care ploaia a pătruns prin plafon, nu putem decât să concluzionăm că eforturile lăudabile ale celor de la Direcţia pentru Sport, începând cu directorul Adrian Comănescu şi terminând cu fetele ce menţin ordinea şi curăţenia, trebuie susţinute cu seriozitate de către autorităţi, au nevoie de finanţări puternice şi, de ce nu, de proiecte serioase ce trebuie puse în practică în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe