Cupa Cupelor, ca şi câştigată!

duminică, 13 mai 2007

Byassen Trondheim - Oltchim Rm. Vâlcea 24-20

 

Cupa Cupelor, ca şi câştigată!

 

Manşa tur a finalei Cupei Cupelor, disputată în Norvegia, nu a avut deloc un prolog fericit pentru vâlcence. Momentele neplăcute pentru gruparea lui Tadici au început încă din momentul drumului spre oraşul nordic, în avion, când Narcisa Lecuşanu a avut probleme de sănătate, ea fiind aşteptată la aeroportul din Trondheim de o ambulanţă. Până la urmă „chimista” şi-a revenit şi a avut chiar o evoluţie bună în disputa din oraşul scandinav. De asemenea, Tadici n-a putut conta, şi nici nu va conta mult timp de-aici încolo, nici la Oltchim şi nici la naţională, pe serviciile coordonatorului de joc Roxana Gatzel, accidentată la turneul final al Cupei României de la Bistriţa, săptămâna trecută. În fine, delegaţia vâlceană a acuzat condiţiile proaste de cazare oferite de gruparea norvegiană.

Byassen a rezistat doar la început

Tadici a început meciul în formula Dinu – Gâlcă, Elisei, Maier, Meiroşu, R. Gheorghe şi Luca. Meiroşu ratează prima fază de atac a oaspetelor, Dinu apară la atacul gazdelor şi pe contraatac, Elisei scoate 7 metri, pe care tot ea o transformă: 1-0. Norvegiencele egalează însă repede, dar tot Elisei face 2-1. la atacul gazdelor, Dinu apără în primă fază, mingea revine la gazde şi nu se mai poate face nimic: 2-2. După ce Maier ratează atacul vâlcean, gazdele punctează şi preiau conducerea pentru prima dată: 3-2. Luca o angajează însă perfect pe Gâlcă pe semicerc şi interul naţionale nu ratează: 3-3. După ce gazdele rămân cu un om în minus pentru 2 minute, cele care înscriu sunt tot norvegiencele, Maier egalând însă rapid. Steluţa Luca e faultată şi lovitura de la 7 metri e transformată de Elisei, şi „chimistele” preiau conducerea: 5-4. Byasen iroseşte atacul, dar şi „chimistele” fac acest lucru, iar în faza imediat următoare norvegiencele egalează. Meiroşu pierde mingea, contraatacul norvegiencelor fiind oprit de Dinu, iar Beşe înscrie pentru 6-5. Se face apoi 6-6, Meiroşu pierde din nou mingea, iar Byasen egalează din nou. Apoi norvegiencele preiau conducerea, 7-6.

 

Meiroşu n-a prins o zi prea bună

 

Este momentul în care Adina Meiroşu este înlocuită de Tadici cu Narcisa Lecuşanu. Beşe egalează, dar se face 8-7 pentru gazde. Elisei face 8-8, iar Dinu apără din nou la atacul gazdelor. Era minutul 19 şi timp de câteva minute nu se mai înscrie. Lecuşanu preia conducerea pentru Vâlcea, iar Maier face 10-8. Byasen reduce din diferenţă, 10-9, apoi Elisei face 11-9. Ionela Gâlcă este faultată, 7 metri şi transformă Maier, 12-9. După ce Byasen mai înscrie o dată, 12-10, Elisei ratează, Dinu apără în două rânduri, Maier face 13-10, Lecuşanu o angajează perfect pe Gâlcă pe pivot, vâlceanca stabilind scorul pauzei: 14-10. Se încheie astfel o repriză în care portarul vâlcean, cel mai bun din lume, Luminiţa Dinu, a avut nu mai puţin de 9 intervenţii decisive la atacurile gazdelor.

Ultima zvâcnire a gazdelor

Repriza secundă nu începe prea bine pentru vâlcence, care ratează primul atac prin Gâlcă. Byasen reduce apoi din diferenţă, 14-11. Vâlcea are 7 metri, ratată însă de Elisei. Tot norvegiencele înscriu şi aduc diferenţa la 2 goluri: 14-12. Maier duce scorul la 15-12, Elisei pune ordine, 16-12, şi tot Maier face 17-12, pentru ca pe contraatac, Gâlcă să majoreze diferenţa la 6 goluri în favoarea „chimistelor”, 18-12. Antrenorul norvegian cere timp de odihnă, imediat după reluare gazdele punctând: 18-13. urmează alte două goluri ale gazdelor, 18-.15. Abia în minutul 44 Luca reuşeşte primul său gol din acest meci, şi se face 19-15. Byasen ratează atacul, Maier este faultată şi se dictează 7 metri. Execută şi transformă Maier: 20-15. pe fondul ratărilor echipei vâlcene, gazdele mai reuşesc două goluri consecutive şi se face 20-17.

Şi, totuşi, Adina a revenit în forţă

Imediat, Tadici are inspiraţia de a o trimite în teren pe Meiroşu, care o schimbă pe Lecuşanu, şi interul vâlcean înscrie: 21-17. Apără Dinu atacul gazdelor, şi Luca face 22-17. Din nou nu se mai înscrie pentru 2 minute, Gâlcă fiind cea care duce scorul la 23-17 în minutul 51. Atacul gazdelor este irosit şi pe contraatac, Maier scoate 7 metri, tot ea execută, apără portarul Sukova, recuperează însă Meiroşu care înscrie.: 24-17. Gazdele cad psihic şi Meiroşu mai înscrie o dată, 25-17. Este cea mai mare diferenţă de scor (8 goluri) în favoarea oaspetelor, din acest meci. După ce norvegiencele reduc din diferenţă, 25-18, Luca face 26-18. Urmează câteva minute de relaxare pentru vâlcence, de care profită gazdele care reuşesc trei goluri: 26-21. Elisei face imediat 27-21, iar Gâlcă înscrie pentru 28-21. După ce Dinu apără din nou la atacul gazdelor, Elisei face din nou 8 goluri pentru Vâlcea: 29-21. Urmează alte două goluri ale gazdelor, dar Elisei înscrie pentru 30-23. În ultimele secunde Byasen mai înscrie o dată şi scorul final consfinţeşte victoria vâlcencelor, 30-24. Acestea devin astfel favorite pentru returul ce va avea loc duminică, 20 mai, de la ora 17.15, în Sala Traian.

Elisei, principala marcatoare

Principala marcatoare a formaţiei vâlcene în acest meci a fost Elisei, cu 8 goluri. A urmat Gâlcă – 7, Maier – 6, Meiroşu – 4, Luca – 3, Beşe – 2 şi Lecuşanu – 1 gol. De asemenea, trebuie remarcată evoluţia de excepţie a portarului Luminiţa Dinu, care a avut circa 20 de intervenţii decisive la atacurile gazdelor, prin jocul ei, „chimista” dând încredere şi coechipierelor.

„Referendum“ şi în Sala Traian

Cu toate că în preziua meciului va avea loc Referendumul privind suspendarea sau NU a preşedintelui României, iniţiată de către Parlament - instituţia în care românii au cea mai mică încredere - totuşi la finala Cupei Cupelor de la Rm. Vâlcea şi-au anunţat prezenţa atât preşedintele ales al României, Traian Băsescu, cât şi principalul său contestatar, lideralul şi omul de afaceri Călin Popescu Tăriceanu. Prin urmare, una dintre cele două tabere politice îşi va sărbători triumful la Rm. Vâlcea, alături de cea mai bună echipă de club din lume, cum a catalogat-o în premieră „Ziarul de Vâlcea“ pe CS Oltchim Rm. Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe