• Delegaţia liberalilor vâlceni care va participa vineri şi sâmbătă la Congresul Extraordinar urmat de un altul ordinar este formată din 40 de membri - 6 de drept (parlamentarii, vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi viceprimarul Râmnicului) şi 36 aleşi. Este una dintre cele mai numeroase delegaţii. Vâlcenii vor avea şi doi membri în comisia de numărare şi validare a voturilor. Despre tânăra Alina Monceanu nu putem spune decât lucruri de bine, dar nu înțelegem ce caută ipochimenul Cristian Iliescu în această comisie? Ar trebui să se întrebe liberalii cu bun simţ care au mai rămas în partid.
• În PSD Vâlcea se simte nevoia promovării unor oameni mai tineri în funcțiile de conducere. Fără a ne bucura deloc de situaţia actuală, vedem o echipă îmbătrânită în Consiliul Judeţean şi doi lideri - Ion Cîlea şi Aurel Vlădoiu - în vârstă. Cu toată experienţa lor electorală nu-i vedem fâcând faţă viitoarelor bătălii mai ales în perspectiva în care PNL va fuziona cu PDL şi va ajunge să deţină o imensă armată de primari, viceprimari şi consilieri, dar şi o echipă mult mai tânără și energică decât îmbătrânita organizaţie PSD.
• Poate puţină lume ştie, dar trebuie să spunem, că în urmă cu mai mult de trei ani, Maria Tudor, acţionar majoritar la SC Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea SA şi SC Olăneşti Riviera SA, precum şi proprietara Televiziunii VTV, a susţinut o lucrare de doctorat în domeniul horticol la Universitatea din Craiova. Lucrarea de doctorat elaborată de doctorandul Maria (Grigorcea) Tudor a avut titlul „Cercetări privind evaluarea agrobiologică a unor soiuri de nuc în relaţie directă cu condiţiile ecologice din zona subcarpatică a Olteniei” şi a fost susţinută în sala de consiliu a Facultăţii de Horticultură a Universităţii Craiova în data de 15 iulie 2010. Este lăudabil efortul femeii de afaceri Maria Tudor, care administrează un grup de firme cu peste 1000 de angajaţi. Astfel, putem spune că Maria Tudor este pe acelaşi „palier” cu... Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru că ambii sunt doctori în agronomie. Ion Cîlea şi-a susţinut teza de doctorat în anul 2005 la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti - Facultatea de Management, Inginerie economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, iar titlul lucrării a fost „Cercetări privind comportarea culturii de triticale în condiţiile ecologice din zona subcarpatică Vâlcea”.
• Ziarul nostru le va ţine pumnii strânşi sutelor de suporteri vâlceni care sâmbătă, 28 iunie, vor protesta paşnic în faţa sediului FRF din Bucureşti. Forurile fotbalistice naţionale sunt pe cale să facă o mare nedreptate juridică echipei CSM Râmnicu Vâlcea, prin acceptarea în Liga I a clubului „bebeluş” CS Universitatea Craiova. Sâmbătă, va avea loc şedinţa Comitetul Executiv al FRF, după care se vor aproba clasamentele primelor două ligi, iar Comisia de Disciplină se va putea pronunţa asupra dreptului de promovare al CS Universitatea Craiova. CS Universitatea, club susţinut de Primăria Craiova şi care a evoluat prima dată în Liga a II-a, sezonul trecut, a obţinut promovarea din punct de vedere sportiv şi a primit licenţa pentru Liga I, dar Comisia de Disciplină a FRF urmează să ia o decizie în privinţa dreptului grupării oltene de a face parte din primul eşalon. Situaţia CS Universitatea Craiova este neclară deoarece Statutul FRF prevede la articolul 54, punctul 2 că „pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv”.
Web Design by DowMedia