• Recent, o echipă de control a Autorităţii Electorale Permanente a efectuat verificarea finanţării Partidului Poporului Dan Diaconescu - Organizaţia Judeţeană Vâlcea pentru anul 2012. Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziţia echipei de control s-a constatat că veniturile Partidului Poporului Dan Diaconescu organizaţia judeţeană Vâlcea au totalizat 88.258 lei şi au fost obţinute din „donaţii” în sumă de 88.258 lei şi din alte surse de venit. Echipa AEP a recomandat celor de la PPDD Vâlcea respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 749/2007 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.
• Rămânem tot la formaţiunea politică de buzunar intitulată Partidul Poporului Dan Diaconescu ca să spunem că invizibilul (ca activitate parlamentară) deputat de Drăgăşani, Marian Ion Cristinel, a decis cu de la sine putere excluderea din partid şi din Consiliul Local al Râmnicului a cunoscutului avocat Iulian Voicu. Motivele acestei decizii stupide se cunosc în parte și sunt aberante. Plecarea lui Iulian Voicu ar fi o pierdere pentru Consiliul Local, întrucât, prin expertiza juridică vastă de care dispunea, acesta aducea argumente şi expuneri privind legalitatea actelor elaborate de legislativul local din Râmnicu Vâlcea. Se vede de la o poştă marea diferenţă intelectuală între avocatul Iulian Voicu şi agramatul Marian Ion Cristinel, astfel că primul dintre ei nu are de ce să-şi facă mustrări de conştiinţă că a greşit cu ceva în activitatea din consiliul local.
• Mandatul directorului argeșean de la Oltchim, Marius Pîrvu, se apropie cu pași repezi de final. Conducerea Ministerului Economiei a aflat de anumite matrapazlâcuri financiare puse în „operă“ de inginerul mecanic Pîrvu, devenit peste noapte specialist în chimie.
• Decizie surprinzătoare a PSD Vâlcea, care a desemnat-o pe Adina Dobrete să candideze la alegerile europarlamentare. Pesedista de la municipiu are mari probleme, unele chiar penale, în CV. Să nu uităm perioada în care A.D. a fost inspector șef adjunct la Inspectoratul Școlar Vâlcea și a devenit celebră în urma celor două afaceri: „Bacalaureatul“ și „Țiganiada“. Am zis!
• Decebal Traian Remeş, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul "Caltaboşul", este încarcerat din 25 februarie 2013 la Penitenciarul Baia Mare, iar la jumătatea lunii ianuarie a cerut să fie eliberat condiţionat, motivând că are peste 60 de ani şi a ispăşit o treime din pedeapsă. Judecătoria Baia Mare i-a admis cererea de eliberare condiţionată. Reamintim că omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ar fi oferit, prin intermediul fostlui ministru al Agriculturii - Mureşan şi un autoturism de lux Audi Q7 în valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat în câştigarea licitaţiei de la ITRSV Râmnicu Vâlcea, mai arătau procurorii. Gheoghe Ciorbă s-a autodenunţat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureşan, să-l cumpere pe Decebal Traian Remeş.
Web Design by DowMedia