Preşedintele Buşe îi ia “faţaÔÇ£ prefectesei

luni, 31 iulie 2006

Preşedintele Buşe îi ia „faţa“ prefectesei

 

Consiliul Judeţean Vâlcea va avea o nouă intrare de 42.000 euro

 

Chelului tichie cu mărgăritar îi trebuie. Aşa şi-au spus probabil şi consilierii judeţeni, care au votat la sfârşitul săptămânii trecute un proiect de hotărâre prin care erau aprobaţi indicatorii economici ai unei investiţii cel puţin ciudate: construirea unei noi intrări în sediul Consiliului Judeţean. Considerând că intrarea actuală în instituţie nu se ridică la înălţimea celor care o folosesc, consilierii judeţeni au votat în unanimitate pentru o nouă intrare. Costul distracţiei: peste 43.000 euro.

 

Scară monumentală

 

În prezent, accesul principal în sediul Consiliului Judeţean se face din strada General Praporgerscu – vizavi de restaurantul Jet Set. Conducerea CJ îşi motivează hotărârea prin aceea că strada G-ral Praporgescu este foarte circulată, fiind şi una cu sens unic. „Deşi s-au introdus restricţii de circulaţie, parcarea autoturismelor ce aparţin CJ şi ale oficialităţilor venite în vizită, stânjeneşte circulaţia, mai ales că zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea se confruntă cu o lipsă acută de locuri de parcare”, se arată în expunerea de motive. Proiectantul a optat pentru soluţia care propune realizarea unei scări identice cu scara de la clădirea Prefecturii. Scara va avea caracter monumental şi va fi acoperită cu o copertină din beton armat. Închiderile vor fi din zidărie de BCA şi tâmplărie metalică cu geam termopan în zona de acces în foaier. În plus, va fi construită şi o parcare, chiar în apropierea acestei noi intrări. „Nu e un capăt de ţară, dar ne pune în drepturi cu această instituţie” – Dumitru Buşe, preşedintele CJ Vâlcea.

 

Sala de consiliu va fi mansardată

 

Preşedintele CJ, Dumitru Buşe, are de gând ca la toamnă să propună şi mansardarea sălii de consiliu a instituţiei. În cursul anului viitor ar putea avea lor şi reabilitarea exteriorului CJ şi chiar mutarea antenelor Romtelecom care, potrivit lui Buşe, ar provoca unde. Din cauza acestor unde, funcţionarii CJ primesc un spor salarial de 10%!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe