• Încă un succes al primarului Ion Horia Horăscu:
Ministerul Administraţiei şi Internelor prin Unitatea Centrală pentru Reforma Administratiei Publice a lansat în data de 18 noiembrie 2010, proiectul “Administratorul Public ÔÇô factor de succes pentru un management eficient la nivel local”. La acea dată un grup de initiativă format din Bogdan Valentin Puscasu, Constantin Podaru, Corina Violeta Oprisiu, Adriana Zăiceanu, Adrian Florin Bozdog si Vasile Domnica au pus bazele constituirii Asociatiei Administratorilor Publici din România, depunând la notar în vederea legalizării, Actul Constitutiv al Asociatiei si Statutul Asociatiei. De la momentul lansării si până în prezent s-au derulat o serie de activităti prevazute în implementarea proiectului menite să reunească un număr cât mai mare de administratori publici care să îsi împărtăsească experiente comune, să expună modele de bună practică, să ofere si situatii mai putin reusite si totodată să ofere posibilitatea si altor unităti administrativ-teritoriale sa angajeze administratori publici. “A fost organizat un seminar de formare la Sinaia, unde au fost dezbătute teme precum: managementul resurselor umane, accesarea fondurilor structurale, managementul de proiect, dezvoltare durabilă, egalitate de sanse, planificare strategică, rolul administratorului public în reforma administratiei publice. Buna guvernantă la nivel local.
A fost organizat Forumul National al Administratorilor Publici din România, eveniment la care au participat 80 de administratori publici din tară si unde s-a expus situatia înfiintării Asociatiei Administratorilor Publici si posibilitatea organizării alegerilor în vederea desemnării echipei care să preia destinele Asociatiei si să o ralieze cu drepturi depline în rândul Asociatiilor Nationale. În data de 22 iulie 2011, în cadrul Adunării Generale a Asociatiei Administratorilor Publici din România au avut loc alegerile pentru Consiliul Director, componenta devenind următoarea: Presedinte - Marin Florea, AP Prundeni, Jud Vâlcea, Vicepresedinte - Bogdan Puscasu, AP Piatra Neamt, Vicepresedinte cu atributii de Secretar General ÔÇô Dănut-Alin Casandroiu, AP Vulcana-Pandele, Jud Dâmbovita, Trezorier - Corina Oprisiu, AP Deva, Jud. Hunedoara, Membru - Adrian Florin Bozdog, AP Simeria, Jud. Hunedoara. Din acest moment zero al organizării Adunării Generale, Asociatia Administratorilor Publici si-a propus să realizeze, 70 de membrii ai Asociatiei, să determine 50 de unităti administrativ-teritoriale să prevadă în organigramă postul de administrator public, să stabileasca un protocol de colaborare cu Asociatiile Municipiilor, Oraselor si Comunelor din România, cu Uniunea Natională a Consiliilor Judetene si totodată să propună în vederea modificării articolului din Legea 215/2001 prin instituirea obligativitătii angajării unui administrator public pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, judet, municipiu, oras, comună, angajarea administratorului public să se realizeze strict pe criterii de competentă si pe o perioadă nedeterminată tocmai pentru a putea conferi caracter de continuitate proiectelor demarate la nivel local, judetean sau regional.
În acest moment aceasta procedura de modificare a Legii 215 din 2001 este in atentia autoritatilor. Totodată, Asociatia şi-a propus să initieze demersurile necesare pentru înfiintarea unui Corp al Administratorilor Publici la nivel national pentru a crea un corp de elită al administratorilor publici prin organizarea de cursuri de instruire si formare continuă si pentru a avea o bază de date cât mai corectă în privinta numărului acestora si a formării profesionale a acestora. În perioda 19 - 26 august se desfasoara in statiunea Venus, lucrarile Asociatiei Administratorilor Publici din Romania, sesiune de lucrari la care sunt prezenti administratori publici din toata tara. In cadrul acestor dezbareri, administratorul public din comuna Prundeni, judetul Valcea, a fost reconfirmat in functia de presedinte al Asociatiei Administratorilor Publici din Romania, pentru un mandat de 4 ani. Printre atributiile administratorului public enumeram cateva din cele mai importante: sa aduca la indeplinire obiectivele si indicatorii de performanta stabiliti; sa indeplineasca atributiile delegate de catre primar. În limitele impuse de catre acesta, respectiv poate sa indeplineasca, in conditiile legii coodonarea: aparatului de specialitate al primarului; coordonarea serviciilor publice de interes local prestate prin intermediul aparatului de specialitate şi prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice si de utilitate publica de interes local sau judetean; calitatea de ordonator principal de credite; atributii referitoare la relatia cu Consiliul Local; orice alte atributii in domenii specifice institutiei si postului, incredintate de catre primar si/sau consiliul local prin act administrativ si care nu contravin legii”, a precizat primarul din Prundeni, Ion Horia Horăscu.
Web Design by DowMedia