Combinatul Oltchim va intra in administrare speciala in vederea privatizarii ulterioare a societatii, a declarat, miercuri, Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).
"Oltchim va fi introdusa in administrare speciala iar procedura va fi demarata in zilele urmatoare. Administrarea speciala presupune analizarea situatiei companiei si gasirea unor mecanisme financiare prin care sa fie rezolvata situatia societatii si sa fie platite salariile restante. Apoi combinatul va fi privatizat", a aratat Vulpescu.
De asemenea, acesta a spus ca intentioneaza sa privatizeze Oltchim la pachet cu Arpechim primind de la Petrom un acord de principiu in acest sens. "Incercam sa privatizam Oltchim la pachet cu Arpechim. Petrom e de acord de principiu", a mai spus Vulpescu.
Seful OPSPI a adaugat ca dintre investitorii interesati de Oltchim doi au un potential real de a investi in companie.
Sindicatul Oltchim solicita Ministerului Economiei stabilirea unui program coerent de masuri care sa vizeze privatizarea societatii in sistem integrat cu Rafinaria Arpechim si plata salariilor restante, a declarat miercuri, presedintele sindicatului din combinat, Mihai Diculoiu.
Peste 400 de sindicalisti si angajati ai societatii Oltchim picheteaza, miercuri, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in urma intarzierilor la plata salariilor cu doua luni si a blocarii activitatii combinatului. Actiunile de protest continua joi, cu un pichet la sediul central al PNL si vineri, cu un protest la sediul central al PSD.
Activitatea combinatului Oltchim a fost blocata dupa ce OMV a inchis Arpechim, oprind sursele de materie prima esentiale pentru functionarea Oltchim.
Combinatul Oltchim face parte din randul companiilor de stat pentru care autoritatile s-au angajat, in negocierile cu Fondul Monetar International, sa demareze procesul de privatizare. De asemenea, combinatul se afla pe lista companiilor de stat care ar trebui sa beneficieze de management privat. La sfarsitul lunii aprilie, Comisia Europeana a aprobat conversia in actiuni a creantelor Oltchim la AVAS. Din cauza faptului ca aceasta conversie nu s-a facut in timp util privatizarea combinatului a fost amanata pentru luna septembrie a acestui an.
Oltchim Ramnicu Valcea a incheiat primul trimestru din acest an cu pierderi nete de 82,8 milioane lei, de peste 30 de ori mai mari fata de cele raportate in perioada similara din 2011 (2,68 milioane de lei).
Sursa: Ziare.com
Web Design by DowMedia