S-au aniversat 624 de ani de la prima atestare documentară a Râmnicului
Marcarea a 624 de ani de la prima atestare documentară a Râmnicului nu se putea face fără o şedinţă solemnă a forului legislativ local; astfel, în dimineaţa zilei de 20 mai, evenimentele festive au debutat cu o reuniune a Consiliului Local Municipal dedicată acestei sărbători a oraşului. În cadrul manifestării, evenimentul de acum 624 de ani şi consecinţele sale au fost privite din multiple perspective de către vorbitori: primarul Municipiului, Romeo Rădulescu, prefectul judeţului, Mircea Nadolu, reprezentantul Arhiepiscopiei, prof. dr. Ioan Soare şi conf. univ. dr. Ioan St. Lazăr din partea Forumului Cultural al Râmnicului, drd. Florin Epure - directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional şi Claudiu Tulugea, directorul Muzeului Judeţean de Istorie ”Aurelian Sacerdoţeanu”.
După şedinţa festivă a Consiliului Local, participanţii au ieşit în faţa Primăriei municipiului - acestora adăugându-li-se şi academicianul Răzvan Theodorescu şi scriitorul Dinu Săraru, Cetăţeni de Onoare ai municipiului veniţi la Râmnic special pentru această sărbătoare - şi au vizionat demonstraţiile sportive oferite de sportivii din cadrul Academiei Olimpice a Universităţii ”Spiru Haret”, coordonate de prof. Nae Dinescu şi desfăşurate pe acordurile Fanfarei ”Gabriel Chaborschi” a Palatului Copiilor.
Momentul sportiv a fost urmat de o procesiune pe traseul Biserica Toţi Sfinţii - unde s-au sfinţit şi arborat drapele - până la statuia Domnitorului Mircea cel Bătrân de la intrarea în parcul cu acelaşi nume, unde o rememorare a vestitului domnitor pusă în scenă de actorii Teatrului Municipal ”Ariel” a constituit punctul final al manifestărilor oficiale
Web Design by DowMedia