Sparle si soparle, 24.10.2024

joi, 24 octombrie 2024
  • Parchetul European (EPPO) din București (România) a inculpat trei persoane pentru fraudă, săptămâna trecută, în urma unei anchete privind proiecte de modernizare a sistemelor de irigații, sprijinite de UE. Suspecții, care sunt acuzați că au primit în mod necuvenit un avans de 1,2 milioane EUR, au fost informați cu privire la acuzații și la drepturile și obligațiile lor, se arată într-un comunicat al instituției. În cauză sunt trei organizații, care au obținut sprijin de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din România (AFIR) pentru patru proiecte de modernizare a sistemelor de irigații existente în comunele Ionesti (sat Bucșani), Galicea și Olanu, din județul Vâlcea. Valoarea totală a granturilor pentru cele patru proiecte a fost de aproximativ 4 milioane de euro (18 575 634,53 RON), în fonduri nerambursabile. Pentru fiecare dintre cele patru proiecte a fost plătit un avans de 300 000 de euro (1 399 050,50 RON).
  • Un agent de poliție din județul Vâlcea este sub control judiciar pentru operațiuni comerciale ilegale cu lemn, furt calificat de produse petroliere, delapidare și fals informatic, potrivit Direcției Generale Anticorupție (DGA). Pe 21 octombrie, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Vâlcea, Argeş, Gorj şi Dolj, împreună şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Vâlcea, patru au fost la sediile/punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi una la sediul Ocoluului Silvic Bălceşti. În plus, ofiţerii anticorupţie au ridicat documente de la şase instituţii publice din judeţele Vâlcea, Dolj şi Gorj, în baza ordonanţelor emise de procuror. In dosar este implicat si un functionar public! Vom reveni cu amanunte despre functionarul spagar si colegul lui supranumit Flacara Violet!
  • Deputatul liberal Laurentiu Cazan doarme si se viseaza ceea ce nu este - un diplomat in Ministerul de Externe. Iata ce a declarat recent plin de emfaza: Asertivitatea Federației Ruse în ceea ce consideră „vecinătatea apropiată”, în cazul nostru Republica Moldova, este grefată pe acele raisons d’État bazate pe un curs axat pe restabilirea statutului de mare putere, după mai bine de 30 de ani de la ceea ce Kremlinul consideră că ar fi ultima umilire impusă a Occidentului. Primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și referendumul pentru modificarea Constituției în vederea aderării la UE au evidențiat dimensiunea războiului hibrid, dirijat de la Kremlin, cu scopul precis de a interfera în politica internă a unui stat cu o politică pro-occidentală. - a grait Cazan de la ONU New York, pardon... Valea Cheii! S-au terminat toate problemele judetului Valcea si acum deputatul liberal se ocupa de... probleme internationale!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe