Asociatia Prietenii Spitalului Valcean a demarat proiectul „Stomatolog in comunitate” prin care isi propune ca in cursul anului scolar 2024-2025 sa ajunga in cat mai multe comunitati rurale de pe teritoriul judetului Valcea. Proiectul a fost ales cauza la Maratonul Olteniei 2024 și este finantat de grupul EVRYO.

Incepand din septembrie, copiii care ajung in caravana stomatologica beneficiaza de consultatii si tratamente gratuite (obturatii, extractii, fluorizari, sigilari, detartraje, periaje). Au access la aceste servicii medicale stomatologice toti copiii din comunitatea vizitata pentru care parintii si-au exprimat acordul prin semnarea documentelor necesare - anunță https://www.romaniapozitiva.ro/

Prioritare sunt acele comunitati unde nu exista cabinet stomatologic, situatie ce face ca accesul la aceste servicii medicale sa se faca cu mare dificultate.

Prima comunitate in care Asociatia a desfasurat acest proiect a fost Pesceana unde s-au realizat tratamente care ar fi costat la un cabinet privat 47.900 lei.

Asociatia Prietenii Spitalului Valcean a fost infiintata in anul 2015 si a realizat numeroase proiecte pentru sanatatea orala a copiilor, infiintand doua cabinete stomatologice scolare in mediul rural si caravana mobila cu care isi propune sa ajunga la cat mai multi copii.