CJAS Valcea avertizeaza ca judetul ar putea ramane fara medici de familie

marți, 22 octombrie 2024

 

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Valcea avertizeaza asupra pericolului ca judetul sa ramana fara medici de familie, in conditiile in care peste 60 dintre ei au peste 60 de ani.

“Avem un corp de adevarati profesionisti intre medicii de familie, insa, viitorul nu suna bine deloc. Ingrijorator pentru noi este imbatranirea corpului medical si daca ne uitam pe graficul pe grupe de varsta al medicilor de familie din judetul Valcea, avem, de exemplu, numai cinci medici cu varsta sub 39 de ani, 53 de medici cu varsta intre 60 si 65 de ani si 73 de medici cu varsta peste 66 de ani, ceea ce inseamna peste 66% medici cu varsta peste 60 de ani. Intrarile in sistem sunt putine, existand un dezechilibru major intre numarul potentialelor intrari in sistem si viitoare iesiri”, a precizat medicul-sef al CAS Valcea, Gabriela Padureanu, potrivit Agerpres.

Reprezentantii CAS Valcea mai sustin ca daca nu se vor lua masuri care sa reglementeze resursa umana din acest domeniu, vor fi consecinte grave atat in ceea ce priveste numarul de zone neacoperite de aceste servicii de medicina primara, cat si asupra calitatii actului medical ca urmare a numarului tot mai mare de asigurati pe listele medicilor ramasi in sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe