În contextul recentei finalizări a amenajărilor exterioare, primarul Mircia Gutău a inaugurat joi, 17 octombrie, lucrările de modernizare ale clădirii Corp 6 din cadrul Colegiului Energetic, în urma cărora s-au obţinut 17 săli de clase, un laborator, o sală de gimnastică, precum şi mai multe spaţii adiacente (cancelarie, un cabinet medical şi unul de stomatologie, bibliotecă, sală de lectură, grupuri sanitare etc.), toate amenajate la cele mai înalte standarde.

Imobilul fost internat şi cunoscut drept „Şcoala 2” nu mai cunoscuse îmbunătăţiri majore din anii ’70, astfel că investiţia Primăriei Municipiului a fost una mai mult decât necesară. În opinia directorului unităţii şcolare, prof. Mihai Simion, spaţiile nou obţinute îşi dovedesc şi mai mult utilitatea în condiţiile în care Colegiul Energetic face obiectul unui proiect de eficientizare energetică finanţat integral prin PNRR, care va reduce substanţial consumurile printr-o serie de intervenţii la structura imobilului şi reabilitări ale instalaţiilor.

Acesta nu este singurul proiect cu fonduri nerambursabile de care beneficiază colegiul din nordul Râmnicului: prin proiectele „Consolidarea capacităţii Colegiului Energetic în vederea gestionării unei situaţii de pandemie” (în cadrul POIM) şi „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar” (în cadrul PNRR, proiect în derulare), unitatea de învăţământ a primit materiale de igienizare şi curăţenie, mobilier modern, echipamente performante din domeniul IT şi dotări de laborator pentru toate sălile de clasă.

Cu această ocazie, primarul Mircia Gutău a anunţat că, în continuarea modernizării imobilului „Şcoala 2” din cadrul Colegiului Energetic, se va moderniza şi terenul de sport al şcolii prin realizarea a două terenuri – unul de minifotbal, cu gazon sintetic, şi un altul cu covor de cauciuc - şi dotarea acestora cu porţi, coşuri de baschet şi fileu.