Cum să îți identifici tipul de ten?

vineri, 4 octombrie 2024

 

Identificarea tipului de ten este foarte importantă deoarece ajută la menținerea unui ten sănătos  prin folosirea produselor de îngrijire adecvate. Fiecare produs este destinat unui anumit tip de ten, iar recomandarea producătorului trebuie respectată. Pielea este diferită de la persoană la persoană și are nevoi diferite. Descoperă în acest articol cum să îți identifici tipul de ten!

Iată care sunt caracteristicile fiecărui tip de ten:

  • Tenul gras

Acest tip de ten se identifică destul de ușor deoarece prezintă exces de sebum. Acest lucru înseamnă că pe parcursul zilei tenul începe să se îngrașe, adică să lucească. De obicei, tenul gras vine însoțit de puncte negre, acnee și/sau pori dilatați. Contrar așteptărilor, acest tip de ten are nevoie de asemenea de o bună hidratare și de produse care să țină sub control excesul de sebum. În cazul în care te confrunți cu acnee sau puncte negre în exces apelează la sfatul unui medic dermatolog.

  • Tenul uscat

În opoziție cu tenul gras se află cel uscat. Acesta nu are deloc exces de sebum, pielea are un aspect tern, lipsit de strălucire și poate avea zone descuamate. Persoanele care se confruntă cu ten uscat pot avea senzația că pielea strânge, adică că fața este foarte uscată, în special după curățarea ei. Principala nevoie a acestui tip de ten este hidratarea în mai mulți pași cu produsele adecvate.

  • Tenul sensibil

Tenul sensibil se identifică destul de ușor prin urmărirea reacției pielii la diferite produse cosmetice sau de make-up. Dacă observi că pielea se înroșește sau se irită ușor, atunci te confrunți cu un ten sensibil. În acest caz ai nevoie de produse Eye Care Cosmetics de aici - ele sunt ideale persoanelor cu pielea sensibilă, inclusiv cea de pe corp.

  • Tenul normal

Un ten normal este norocos și este mai greu de identificat deoarece oamenii tind să găsească tot felul de motive pentru a-l adăuga într-o categorie. De fapt, tenul normal nu prezintă niciun fel de particularitate. Mai exact, dacă nu ai probleme cu excesul de sebum și nici cu uscarea feței, cel mai probabil ai un ten normal. Acesta arată foarte frumos, nu prezintă imperfecțiuni și are un luciu foarte natural. Un ten normal denotă că bariera de protecție a pielii nu a fost afectată și are un nivel optim de hidratare.

  • Tenul mixt

Tenul mixt reprezintă o combinație între tenul gras și tenul uscat. Acesta se identifică prin urmărirea zonei T, adică zona de nas și frunte. Dacă această zonă se îngrașă pe parcursul zilei, însă restul feței nu, înseamnă ca ai tenul mixt. În acest caz e important să aplici selectiv produsele de îngrijire, conform nevoilor pielii tale. Zona nasului și a frunții va avea nevoie de un produs care să țină sebumul sub control, iar restul feței de un produs puternic hidratant.

În concluzie, fiecare tip de ten are anumite caracteristici prin care le poți identifica. Cu toate astea, dacă nu ești sigură care este tipul tău de ten cel mai bine întrebi un medic specialist. În acest fel vei putea folosi produsele cosmetice și de make-up potrivite pielii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe