Partidul Dianei Șoșoacă declarat „inactiv” de către ANAF Vâlcea! SOS România, interzis la alegeri?

luni, 30 septembrie 2024

SOS România, interzis la alegeri? Controversă în privința documentelor de la ANAF ale partidului lui Șoșoacă

Partidul SOS România, condus de europarlamentarul Diana Șoșoacă, a fost declarat „inactiv” de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), o decizie care ar putea afecta semnificativ viitorul politic al formațiunii. ANAF a luat această decizie la mijlocul lunii august 2024, după ce partidul nu a depus declarațiile fiscale pentru primele șase luni ale anului, conform legislației în vigoare. În urma acestui fapt, formațiunea a fost înscrisă în Registrul contribuabililor inactivi, potrivit documentelor emise de Finanțele Județene Vâlcea, unde se află sediul partidului.

Această situație complicată a atras imediat atenția publicului, fiind subiectul unui conflict deschis între Diana Șoșoacă și Cristian Stancovici, președintele Consiliului Județean Constanța. Stancovici, care a fost unul dintre criticii vocali ai europarlamentarului, a adus în atenție documente oficiale care atestă intenția ANAF de a include partidul în registrul contribuabililor inactivi. Mai mult, acesta a lansat acuzații grave la adresa Dianei Șoșoacă, susținând că aceasta ar fi gestionat defectuos fondurile partidului - informează stiripesurse.ro

„Am formulat o plângere la DNA împotriva partidului și a Dianei Șoșoacă din cauza ilegalităților comise. Partidul funcționează fără trezorier, iar Șoșoacă a sustras 100.000 de euro din conturile partidului anul trecut”, a declarat Stancovici. Potrivit acestuia, partidul ar fi operat într-o formă ilegală pentru o perioadă, fără a respecta procedurile necesare.

În replică, Diana Șoșoacă a negat cu vehemență acuzațiile aduse de Stancovici, subliniind că partidul a respectat toate normele legale în ceea ce privește administrarea fondurilor și structura sa organizatorică. Aceasta a declarat că formațiunea politică are un trezorier ales în mod corespunzător și că toate cheltuielile au fost realizate în conformitate cu legislația în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe