VIDEO Salvare spectaculoasă a jandarmilor montani din Masivul Buila

miercuri, 25 septembrie 2024

Sursă: evenimentvalcean.ro

 

“Dorel și George au plecat imediat spre zona indicată de bărbat. Au luat legătura cu persoana rătăcită, care le-a spus jandarmilor că este pe marginea unei prăpăstii și îi e teamă să mai înainteze. Îi era frig și frică. Jandarmii i-au transmis să se adăpostească lângă o stâncă până când vor sosi.

Două ore și 40 de minute a durat drumul parcurs de jandarmi până la locul unde se afla bărbatul. Un traseu periculos, mai ales în timpul nopții.

Până la sosirea colegilor noștri, lângă bărbat a apărut de nicăieri o cățelușă. Rătăcită și ea. S-a așezat liniștită lângă el și a rămas tot timpul acolo, așteptând. Când au ajuns jandarmii, ea a fost prima care i-a întâmpinat, sărind pe ei cu bucurie, știind că o vor duce acasă.

Jandarmii s-au asigurat că bărbatul este bine, apoi au coborât împreună până la Mănăstirea Pahomie, unde bărbatul avea mașina. Cățelușa i-a urmat.

După ce l-au lăsat, în siguranță, pe bărbat la mașină, colegii noștri s-au întors la autospeciala de serviciu pentru a reveni la postul montan. Când au deschis ușa, cățelul a sărit direct pe scaunul din față, nevrând să mai coboare din mașină. Colegii noștri și-au dat seama că “acasă” pentru ea era în altă parte.

Au lăsat-o pe scaun și au pornit împreună. Peste câțiva kilometri, la Mănăstirea Iezer, jandarmii au oprit mașina, încercând să vadă care este reacția cățelușei. Când au deschis ușa, a sărit imediat jos, de pe locul ei și s-a îndepărtat spre mănăstire, semn că își regăsise casa.

Era miezul nopții. Colegii noștri și-au urmat drumul, mulțumiți fiind că au salvat două suflete. Unul le-a mulțumit strângându-le mâna, celălalt a lăsat drept mulțumire, pe scaunul din dreapta, firimituri din biscuiții oferiți de cei care o aduseseră acasă”, a transmis George Tacăle, purtător de cuvânt la IJJ Vâlcea, conform evenimentvalcean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe