Sibienii sunt invitați să vadă la Muzeul de Istorie Naturală expoziția „Vâlcea Naturală”

luni, 16 septembrie 2024
Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, unul dintre cele mai vechi muzee de profil din România, adăpostește peste un milion de piese ce alcătuiesc numeroase colecții de importanță națională și mondială. Aceste colecții au fost realizate de-a lungul timpului prin activități de colectare, prin donații sau prin schimburile cu specialiști străini.

Până în 16 octombrie, sibienii sunt invitați să vadă la Muzeul de Istorie Naturală expoziția „Vâlcea Naturală”, realizată de instituția muzeală în colaborare cu fotograful Daniel Mîrlea și Asociația Kogayon, expoziție care aduce în fața vizitatorilor fotografii cu specimene din colecțiile de zoologie, ornitologice, malacologice și entomologice, fiind totodată dedicată biodiversității și geodiversității județului Vâlcea, zonă cu două parcuri naționale respectiv Parcul Național Cozia și Parcul Național Buila-Vânturarița și numeroase situri Natura 2000 precum și un impresionant patrimoniu cultural - informeaza tribuna.ro

„Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, parte a Muzeului Național Brukenthal, este una dintre cele mai vechi și importante instituții de profil din România, adăpostind peste un milion de piese ce alcătuiesc numeroase colecții de importanță națională și mondială. Timp de peste 100 de ani, aceste colecții au cunoscut o creștere continuă ca rezultat al activității de colectare a membrilor marcanți ai Societății Ardelene de Științele Naturii prin schimburile cu specialiștii străini sau donații de colecții particulare importante. Muzeul, în colaborare cu fotograful Daniel Mîrlea și Asociația Kogayon vă invită la vernisajul expoziției „Vâlcea Naturală” la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu.

Expoziția „Vâlcea Naturală” are loc la Muzeul de Istorie Naturală, din str. Cetății 1, ea putând fi vizitată până în 16 octombrie. Vernisajul are loc astăzi, 16 septembrie, la ora 18,00, curatori fiind Silviu Țicu, Daniel Mîrlea, Maria Stănciugelu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe